25. října 2011 • 16:48

Motocyklistu Simoncelliho pohřbí ve čtvrtek. V jeho rodném městě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohřeb italského motocyklisty Marka Simoncelliho, který zahynul po nehodě při nedělní Velké ceně Malajsie v kategorii MotoGP, se uskuteční ve čtvrtek v jeho rodném městě Coriano. Stáj Honda Gresini, za kterou čtyřiadvacetiletý závodník jezdil, také oznámila, že vynechá za dva týdny závěrečnou Grand Prix ve Valencii.



Simoncelliho tělo bylo dnes podle agentury AP převezeno do Itálie, na palubě letadla byl jeho otec Paolo a devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, který byl v závodě spolu s Colinem Edwardsem přímým účastníkem Simoncelliho nehody.

"Marco byl hvězda a nikdy na něj nezapomenu. Mám na něj hodně vzpomínek a ty mi zůstanou," řekl po příletu Rossi. "Byli jsme spolu každý den, trénovali jsme společně a závodění byla naše vášeň. Oba jsme věděli, že něco takového se může stát," přidal.

V Římě na letadlo čekal prezident Italského olympijského výboru Giovanni Petrucci, který před nedělními zápasy italské fotbalové ligy nařídil minutu ticha za zesnulého motocyklistu. "Ukázali jsme, jak lidi tohoto kluka milovali," prohlásil funkcionář.

Simoncelli zemřel na následky zranění po pádu ve druhém kole nedělního závodu, po němž vletěl přímo pod kola Američana Edwardse a Rossiho, kteří bez možnosti vyhnout se mu do něj najeli.

Mistr světa z roku 2008 v kategorii do 250 ccm utrpěl těžká zranění hlavy, krku a hrudníku, při transportu záchrankou navíc dostal infarktu.

Pro Kate Fretti, zdrcenou snoubenku tragicky zesnulého závodníka Marca Simoncelliho, ztratil život smysl. Přišla o životní lásku
Pro Kate Fretti, zdrcenou snoubenku tragicky zesnulého závodníka Marca Simoncelliho, ztratil život smysl. Přišla o životní lásku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud