Ivo Pospíšil
22. listopadu 2020 • 18:25

Obral ho o titul Covid? Salačův parťák Arbolino o něj přišel jen o čtyři body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svými radami mu pomáhá pětinásobný šampion Jorge Lorenzo. Tento rok byl týmovým parťákem Filipa Salače. A jen 4 body nakonec dělily Tonyho Arbolina od titulu mistra světa Moto3! Přesně tak málo totiž mladý Ital ztratil po 5. místě v GP Portugalska na Alberta Arenase. A mohl jen litovat absence v dřívější GP Aragonie. Tu musel vynechat, když přišel do kontaktu s člověkem pozitivně testovaným na COVID-19.



Dojel do cíle a seběhli se k němu někteří další parťáci z vyšších kubatur, aby mu poblahopřáli. Uspořádal parádní stíhací jízdu. Z 27. místa na startu dojel v GP Portugalska na páté příčce. Jenže k absolutní radosti přeci jen Tonymu Arbolinovi kousek chyběl.

Přesně čtyři body, které ho dělily od titulu mistra světa!

„Dělal jsem, co se dalo,“ vyprávěl italský závodník a nakonec druhý muž této sezony Moto3.

Tam, kde jeho parťák v týmu Snipers jediný český závodník v MS Filip Salač musel poslední závod MS vynechat kvůli zranění, tam on usiloval o zázrak. Předjížděl jednoho soka za druhým, dotahoval ztráty… Jenže to nevyšlo, a tak mohl jen pozorovat, jak si jeho rival a nový šampion Albert Arenas zřídil u tratě improvizovaný stánek se zmrzlinou a cpal se jí.

„Je to neuvěřitelný pocit, budu potřebovat nějaký čas, abych to zpracoval. Zažili jsme v sezoně těžké momenty, takže jsem rád, že jsme to dotáhli do konce,“ vyprávěl šťastný Arenas.

Tony Arbolino skončil v seriálu druhý o nicotné 4 body
Tony Arbolino skončil v seriálu druhý o nicotné 4 body

Zatímco Arbolino se mohl jen ohlížet. Radami se mu snažil pomoci pětinásobný mistr světa Jorge Lorenzo. Ve Valencii nedávno ukořistil první vítězství v sezoně. A celkem byl hned pětkrát na stupních vítězů. Jenže jednu bitvu osudově vynechal – říjnovou GP Aragonie.

A to proto, že se po GP Francie se ocitl v letadle v blízkosti člověka, který byl následně pozitivně testován na koronavirus. Přestože Arbolino sám pozitivní test neměl, vedení MotoGP mu stejně z preventivních důvodů start zarazilo. Načež tyhle body teď 20letému italskému dravci chyběly.

„Jsem velmi smutný, naštvaný a zklamaný. Nicméně jsou to věci, jež jsem nemohl nijak ovlivnit,“ krčil tehdy rameny a není pochyb o tom, že mu tenhle splín přišel na mysl i v neděli. „On a Ai Ogura jsou nicméně hrdinové. Oba se zmáčkli z plných sil, aby šampionát ještě zdramatizovali,“ chválili je zástupci MotoGP na Twitteru.

Navíc má i tak Arbolino před sebou nadějnou budoucnost. Svými výkony si vysloužil pro příští sezonu postup o kategorii výš a v sezoně 2021 bude závodit v týmu Liqui Moly IntactGP v Moto2 po boku s Marcelem Schrötterem. To Salač, který v sezoně nakonec obsadil 21. příčku s 30 body, zůstane ve Snipers dál a jeho novým týmovým kolegou by se měl stát Andrea Migno.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud