24. července 2009 • 18:34

První trénink v Brně vyhrál Biaggi, Smrž čtrnáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmatřicetiletý Ital Max Biaggi na aprilii ovládl dnešní volný i podvečerní první kvalifikační trénink před nedělními závody desátého pokračování mistrovství světa superbiků na Masarykově okruhu v Brně.



Český jezdec Jakub Smrž skončil s ducati čtrnáctý se ztrátou 1,049 sekundy.

Další domácí závodník Miloš Čihák v závěru kvalifikace upadl a obsadil poslední, 28. místo se ztrátou téměř pěti sekund na Biaggiho. Z pádu vyvázl nezraněn.

Už v poledním volném tréninku Biaggi potvrdil, že mu brněnská trať svědčí, a s nepatrným náskokem zajel nejrychlejší čas 2:01,353. Smrž obsadil v tréninku až 17. místo.

Kvalifikaci dlouho vládl Ital Michel Fabrizio na ducati, než jej v závěru na chvíli vystřídal Španěl Carlos Checa s hondou. V posledním měřeném kole těsně před vypršením hodinového limitu ale opět zazářil Biaggi, který jako jediný pokořil dvouminutovou hranici časem 1:59,982.

Smrž se v prostřední části kvalifikace pohyboval v první desítce výsledkové listiny. Svého maxima 2:00,731 dosáhl tři kola před koncem. "Hledáme optimální nastavení stroje.

Čeká nás ještě v sobotu vylaďování. V závěru kvalifikace jsem se pokoušel zrychlit, ale nepodařilo se. V sobotní kvalifikaci se chci zlepšit a umístit se co nejlépe v superpole, která bude rozhodovat o postavení na startu," uvedl Smrž, osmý muž průběžné klasifikace šampionátu. Hned za ním skončil v kvalifikaci vedoucí jezdec seriálu Japonec Norijuki Haga s ducati, který závodí po zranění.

Ve třídě supersportů byl v tréninku nejrychlejší lídr MS Cal Cruttchlow na yamaze. Český jezdec Patrik Vostárek s hondou skončil dvacátý, o pět míst za ním skončil Matěj Smrž a 28. místo obsadil Jiří Brož.

Jediný český zástupce v Poháru FIM třídy superstock do 1000 ccm Ondřej Ježek s hodnou byl v tréninku čtvrtý. Nejrychlejší čas zajel Francouz Maxime Berger rovněž na hondě.

První kvalifikační trénink na závod MS superbiků v Brně:
1. Biaggi (It./Aprilia) 1:59,982 (prům. rychlost: 162,114 km/hod), 2. Fabrizio (It./Ducati) -0,084, 3. Checa (Šp./Honda) -0,223, 4. Spies (USA/Yamaha) -0,576, 5. Lanzi (It./Ducati) -0,599, 6. Corser (Austr./BMW) -0,621, ...14. J. Smrž (ČR/Ducati) -1,049, 28. Čihák (ČR/Suzuki) -4,923.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud