11. listopadu 2019 • 13:24

Australská rallye se kvůli požárům pojede asi ve zkrácené podobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěrečná rallye mistrovství světa v Austrálii by se měla odjet ve zkrácené podobě. Lesní požáry na jihovýchodě země, které si vyžádaly tři oběti na životech a v Novém Jižním Walesu byl kvůli nim vyhlášen stav ohrožení, přiměly organizátory, aby výrazně upravili program soutěže. Chystané změny ale ještě musí potvrdit zástupci Mezinárodní automobilové federace (FIA).



Požáry sužují východní Austrálii již několik dnů, a ačkoli zatím přímo neohrožují trasu rallye, všechny silnice plánované pro soutěž už byly uzavřeny pro veřejnost.

Organizátoři nyní oznámili, že chtějí rallye odjet na čtyřech úsecích, dvě zkoušky byly plánované jako takzvané městské supererzety a zbývající dvě jsou umístěné jižně od města. Závodilo by se v pátek a v sobotu, a místo 338 kilometrů by posádky absolvovaly jen 95 km.

Pokud tento plán FIA schválí, bude se v Austrálii rozdělovat třetina bodů a vítěz za první místo získá osm bodů místo dvaceti. Titul mezi jezdci si již před dvěma týdny v Katalánsku zajistil Estonec Ott Tänak z Toyoty. Redukovaný počet udělovaných bodů by znamenal, že mezi týmy vyhraje Hyundai, neboť má na Toyotu náskok 18 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud