31. ledna 2011 • 11:11

Smolař Enge: Potřetí v řadě v Daytoně nedojel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český automobilový jezdec Tomáš Enge potřetí za sebou nedojel do cíle čtyřiadvacetihodinového závodu v Daytoně. Liberecký pilot byl členem posádky týmu Starworks Motorsport, která byla nucena ze závodu seriálu GRAND-AM Rolex Sports Car Series 2011 odstoupit kvůli technickým problémům.



Engeho posádka patřila mezi favority, v kvalifikaci obsadila čtvrté místo, ale v závodě na slavném okruhu se jí příliš nedařilo. Důvodem byly problémy s vozem Ford-Riley. Nejprve Enge a spol. řešili potíže s brzdami, čtyři a půl hodiny před cílem poté vypověděl službu motor.

"Mechanici zde motor nerozdělávali, takže přesně nevíme příčinu našeho odstoupení. Každopádně se jedná o mechanickou závadu v pohonné jednotce. Starosti s motorem jsme však měli již v průběhu noci, kdy jsem seděl ve voze," uvedl Enge na své oficiální internetové stránce.

"Ztráceli jsme na výjezdu ze zatáček, protože se motor nechtěl roztáčet z nízkých otáček," popsal čtyřiatřicetiletý pilot problémy s autem.Liberecký rodák v Daytoně startoval počtvrté.

V roce 2007 skončil se svými týmovými kolegy na šestém místě v absolutním pořadí, další tři ročníky nedokončil. "Do závodu jsme nastupovali s velkými nadějemi, které se bohužel nenaplnily. Já jsem si každopádně pěkně zajezdil. V Daytoně se mi pokaždé líbilo, protože tento závod má svoji jedinečnou atmosféru," řekl Enge.

Závod Rolex 24 At Daytona ovládl tým Chip Ganassi Racing with Felix Sabates, který obsadil první dvě pozice. Z vítězství se radovala posádka ve složení Joey Hand, Scott Pruett, Graham Rahal a Memo Rojas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud