2. září 2016 • 14:30

Lacko chce v Mostě vítězit, Forman pozlobit evropskou špičku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětitunová monstra se utkají opět na českém okruhu. Evropský šampionát trucků zamířil z Hungaroringu rovnou do severočeského Mostu, kde o prvním zářijovém víkendu proběhne šestý podnik. Adam Lacko před domácím podnikem figuruje na druhé příčce a na vedoucího Jochena Hahna ztrácí 13 bodů. Ty bude chtít jezdec týmu Buggyra Racing stáhnout.



Před týdnem mířil Adam Lacko na maďarský Hungaroring s bodovým náskokem na druhého Jochena Hahna. Před domácím Mostem však třináct bodů na německého pilota ztrácí. Přesto je jezdec Buggyry v klidu.

„Musím to zaklepat, ale nemám důvod být v nepohodě. Přestože si strašně vážím toho, co pro mě dělají všichni lidi kolem závodění, mám už přece jen jiné životní priority. A jsem si jistý tím, že díky těmto prioritám jsem lepším jezdcem,“ řekl Lacko, který má po testech ambice na stupně vítězů.

Roudnický tým má za sebou dva závody okruhových speciálů v Maďarsku a světový pohár cross-country soutěží v Polsku. Závodění v zahraničí od akce roku dělí Buggyru jen pět dnů. Manažer Jan Kalivoda je i po Hungaroringu optimistický.

„Nejedná se o žádnou tragédii, prostě se jen potvrdilo, jak vyrovnaný je letošní šampionát. Adam nemusel Hungaroring ani loni, ve srovnání s předchozí sezónou si docela polepšil. A o víkendu je před námi Most, kde nás poženou kupředu fanoušci, a ztráta třinácti bodů není i přes vyrovnanost Adama s Jochenem nikterak neřešitelná,“ řekl manažer Buggyry.

Nejlepší závodní víkend sezóny má za sebou Jirka Forman. „Byl to neskutečný boj. Start z první řady je vždy velkou výzvou. Udělal jsem na Hungaroringu jen dvě chyby a toho Janiec a Kiss využili. I tak z toho bylo čtvrté místo, což bych v Mostě rád zopakoval. Domácí trať znám, a tak doufám, že pozlobím evropskou špičku,“ uvedl Forman.

V pátek mají jezdci na programu volné tréninky a od 16:30 h projížďku městem. V sobotu bude Lacko a Forman  od jedenácté hodiny bojovat o postavení na stratu první závodní jízdy, která startuje ve 14:40.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud