Martin Tomaides
27. května 2018 • 18:08

Nedělní neúspěch beru za úspěch, řekl po Misanu bojovník Lacko

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MISANA | Jako den a noc vypadalo pro stáj Buggyra působení na šampionátu trucků v Itálii. Zatímco v sobotu dojel současný šampion Adam Lacko v obou případech na druhém místě, v neděli dokázal urvat jedno deváté místo a podruhé se neumístil vůbec. „Upřímně jsem rád, že je to za námi. Nebudu tvrdit, že jsem si to užil, spíš protrpěl, takže mám velkou radost, že se v sobotu podařilo urvat důležité body," řekl jezdec po úvodním závodním víkendu sezony, kde ho stále omezovala bolest po operaci slepého střeva.



Obloha nad Misanem se pro neděli lehce zamračila a podobný výraz klidně mohl přistát na Lackově tváři. Na dvě umístění na bedně z předchozího dne mohl rodák z Čeladné jenom vzpomínat, tentokrát mu nebylo moc přáno.

V tréninku si vyjel šestou pozici, ale krátce po startu po kontaktu se Saschou Lenzem přišel problém s roztrženou zadní gumou. Proto se pilot stáje Buggyra postupně propadal a cílovou pásku tak pomyslně protnul devátý se ztrátou 38 vteřin. Skončit jen o pozici lépe bylo by z toho první místo na startu druhé bitvy, ale Lacko byl i tak spokojen, že vůbec dojel a urval aspoň dva body.

Devátá pozice také mnoho štěstí nepřinesla, Lacko se rychle posunul na šesté místo, jenže zároveň dostal zezadu ránu od jednoho ze soupeřů, narazil do Steffi Halmové a kvůli ohnutému rámu mu přestalo fungovat řízení. „Bohužel šlo tak nepravidelně, že jsem nevěděl, kdy mi to vypne a kdy ne, takže jsem i několikrát vylétl mimo trať. Nemělo cenu se s tím dál prát a z desáteho místa jsem raději odstoupil. Byl to hazard,” vysvětlil třiatřicetiletý jezdec, kterému při silném střetu dokonce spadly ruce z volantu.

Jinak se na celý závodní víkend dívá pozitivně a je spokojen. I když v neděli v podvečer bylo vidět, že se mu značně ulevilo, že do kokpitu svého speciálu už nemusí. „Mám toho ažaž. Jsem rád, že se to zvládlo, i ten nedělní neúspěch beru za úspěch," řekl s úsměvem novinářům.

VIDEO: Takhle vypadal závodní víkend v Misanu

Po operaci slepého střeva nestihl Lacko množství regenerace, které by si tělo po náročném zákroku žádalo, přesto se závodní zatížení dalo zvládnout. Auto nepotřebovalo žádné speciální úpravy a i údery, které musel na trati od soupeřů přijmout, zvládl. Tělo je cítilo minimálně a určitě pomohl i zvýšený adrenalin.

Problémem tak mohla být spíš zvýšená pozornost okolí. Kdo chtěl Lacka poplácat pro štěstí, nebo gratulovat k bodům, musel si dávat pozor, kam sáhne. „Co se týče soupeřů tak třeba Jochen Hahn věděl, takže ten mě nebouchl do břicha nebo do zad. Sascha Lenz mě zase na stupních vítězů nekropil šampusem, aby to nepálilo," smál se.

„Ale za tři týdny v Maďarsku už doufám o zranění nebudu ani vědět."

Výsledky:

1. závod: 1. Hahn (Něm./Iveco), 2. Halmová (Něm./Iveco) - 1,432, 3. Kiss (Maď./Mercedes) - 2,859,...9. Lacko (ČR/Buggyra) - 38,584.

2. závod: 1. Smith (VB/MAN), 2. Lenz (Něm./MAN) - 7,314, 3. Albacete (Špa./MAN) - 8,643, ... Lacko (ČR/Buggyra) nedokončil.

Pořadí šampionátu:

1. Hahn (Něm./Iveco) - 50 bodů,
2. Halmová (Něm./Iveco) - 33,
3. Albacete (Špa./MAN) - 29,
4. Lenz (Něm./MAN) - 27
5. Lacko (ČR/Buggyra) - 26

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud