Jiří Uhlíř
21. listopadu 2008 • 13:30

Nový Dakar: drsné tajemství

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE
Jiný kontinent, stejné dobrodružství. Po zrušení 30. ročníku se Dakarská rallye přestěhovala z Afriky do Argentiny a Chile. Podstata extrémní zkoušky lidské vůle se však nezmění. Naopak.


K nejtěžší dálkové soutěži se připnul další prvek - nikdo přesně neví, kolik nebezpečí jihoamerická lokalita skrývá.

Kvůli teroristické hrozbě na území Mauretánie se letos v lednu všichni účastníci vrátili domů. Jubilejní třicátý Dakar se nekonal. Někdo může namítnout - týmy měly pauzu, protože závodní stroje rok předpřipravovaly...

Omyl. Několikaletý vývoj techniky na pouštní podmínky se musí přeorientovat. Nadcházející Dakar je zcela jiný. Doslova.

„Mám z toho radost. Žádný ze závodníků tam nezná ani kámen a nebyl tam třicetkrát. Všichni vyjedeme ze stejné lajny,“ hecoval Martin Macek, český motocyklista jedoucí s tovární yamahou.

ČÍSLA DAKARU

523 přihlášených posádek
49 zemí reprezentují účastníci
230 motocyklistů
23 čtyřkolek
188 automobilů
82 kamionů
14 soutěžních etap
9574 celkových kilometrů
5652 kilometrů měřených úseků

ČEŠI NA STARTU
Kamióny:
Ladislav Fajtl, Aleš Loprais, Martin Macík, Robert Randýsek, Marek Spáčil, Tomáš Tomeček. Motocykly: Jan Froněk, Ivo Kaštan, Martin Macek, Dušan Randýsek. Čtyřkolky: Josef Macháček, Oldřich Bražina. Automobily: Jiří Janeček, Miroslav Zapletal.

Jediným společným prvkem je tvar celkové tratě, který je podobný africkému kontinentu a kratší poušť. Hrozeb však neubylo. „Čím víc z Argentiny vysáváme informace, tím máme větší strach,“ vyjádřil obavu čtyřnásobný dakarský vítěz na čtyřkolkách Josef Macháček. „Vše je tajemné.“

A z čehože mají závodníci velkou předstartovní pokoru? Okružní cesta Buenos Aires-Valparaiso-Buenos Aires nabídne všechny strasti! Rychlý kamenitý úvod až po Andské hory s převýšením 2000 metrů nebo přejezdový průsmyk přes čtyři tisíce metrů nad mořem. „Do horské etapy si bereme kyslíkové bomby s sebou. Koupil nám je manažer,“ přibližoval Macek.

Jenže ještě před horolezeckými výkony čeká na všechny drsná poušť Atacama, nejsušší místo světa. „Bude to smrtelná prasárna. Prý jsou tam tak ztěžklé duny, které nikdo neviděl,“ hrozil se Martin Macík, řidič kamionu Liaz.

„Jak mi říkali techničtí delegáti z Argentiny: první den je super, ale pak to nebezpečně vygraduje.“ Nejen charakter tratě bude předhazovat zběsilé překážky. Obavu vyvolávají i další skutečnosti. „V lednu v Argentině zrovna vrcholí léto. Přes den bude padesát stupňů a v noci nejspíš minus pět. „Dehydratace má rychlý spád,“ odkryl David Pabiška, závodník na motorce KTM.

Hlavně motocyklisti jsou tradiční trpitelé. Místo afrického pouštního polštářku se však nyní bude padat do argentinských ostnů. „Kaktusy podél cest mají deset centimetrů dlouhé bodáky. V klidu to propíchne i nádrž,“ věděl Pabiška.

Přírodní ostny v kombinaci s drsným kamenitým povrchem dávají zejména pořádnou hrozbu pro defekt pneumatik. „Prý jedna testovací posádka, co se svezla po první etapě, musela za jeden den vyměnit sedm gum,“ zarazil se Macek. „Jen fabrika Volkswagen bere s sebou dvě stě pneumatik.“

PŘEČTĚTE SI:
Loprais: Jedeme útočit na bednu›››


V Čechách vznikl velký projekt. Motocyklisté z KM Racing se spojili s pilotem kamionu Liaz Race Martinem Macíkem a společně pod znakem oficiální reprezentace ČR zastřešují sedmnáct členů, včetně dvou asistenčních vozů a jedné doprovodné toyoty. „Je to jeden z největších týmů v historii Dakaru. Navíc všichni máme s tímto závodem zkušenosti,“ pochvaloval si Macháček.

S motorkou KTM 690 Rally Replica tak za český celek pojedou David Pabiška, Dušan Randýsek, Slovák Ivan Jakeš a se čtyřkolkou Yamaha Raptor zkušený Macháček.

Kromě KM Racing bude vidět s vypiplaným kamionem Tatra 815 4×4 Aleš Loprais a Tomáš Tomeček s Tatrou 815 Dakar. Na elitní umístění pomýšlí motorkář Martin Macek, který jede za tovární tým Yamaha. V kategorii automobilů pojede Miroslav Zapletal s mitsubishi.

Celkem závodí 14 českých jezdců či posádek. Všichni se museli smířit se zkrácenou přípravou, protože technické přejímky závodních strojů začínají nezvykle o měsíc dříve.

Do francouzského města Le Havre musejí všichni evropští závodníci dorazit do 27. listopadu a po schválení posadí své motorové miláčky do lodí, které je za pětadvacet dní převezou přes oceán do Buenos Aires. Lodní přepravu v trajektech platí argentinská a chilská vláda. Čeští závodníci pak přiletí na start třicátého prosince.

ZÁVODNÍ PROGRAM DAKARSKÉ RALLYE
1. etapa (3. ledna): Buenos Aires-Santa Rosa
(733 km - z toho 371 km měřené úseky)
2. etapa (4. ledna): Santa Rosa-Puerto Madryn
(837 km - 237 km)
3. etapa (5. ledna): Puerto Madryn-Jacobacci
(694 km - 616 km)
4. etapa (6. ledna): Jacobacci-Neuquén (488 km - 459 km)
5. etapa (7. ledna): Neuquén-San Rafael (763 km - 506 km)
6. etapa (8. ledna): San Rafael-Mendoza (625 km - 395 km)
7. etapa (9. ledna): Mendoza-Valparaiso/Chile
(816 km - 419 km)
8. etapa (11. ledna): Valparaiso-La Serena (652 km - 294 km)
9. etapa (12. ledna): La Serena-Copiapo (537 km - 449 km)
10. etapa (13. ledna): Copiapo-Copiapo (690 km - 670 km)
11. etapa (14. ledna): Copiapo-Fiambala/Arg.
(680 km - 215 km)
12. etapa (15. ledna): Fiambala-La Rioja (518 km - 253 km)
13. etapa (16. ledna): Rioja-Córdoba (753 km - 545 km)
14. etapa (17. ledna): Córdoba-Buenos Aires (792 km - 227 km)
Články odjinud


Články odjinud