3. října 2010 • 03:36

Lukáš Šembera a prokletá Olympie: Rok poté

Autor: bum (Blesk)
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roce se Lukáš Šembera (17) vrátil na místo, které změnilo jeho život. Loni chtěl tento nadějný motocyklový závodník vyhrát na Olympia supermoto night show závod minibiků. Letos sesedl z invalidního vozíku a absolvoval tady exhibiční jízdu na čtyřkolce. Od organizátorů show pak převzal šek v hodnotě 85 tisíc korun. Za peníze si koupí speciální vozíček na basketbal.



Blesk.cz

Lukáš byl už ve svých šestnácti letech pravidelným účastníkem závodů MotoGP ve stopětadvacítkách. Osudný loňský závod minibiků bral jen jako zábavu. To, co mělo být brzy zapomenuto, bude mít ale už zřejmě navždy před očima.

„Jednou mi to chcíplo a jednou jsem spadnul. Chytl jsem rapla a chtěl jsem se prodrat dopředu. Bylo to naprostý zatmění,“ popsal průběh svého zatím posledního závodu Lukáš.

V křečovité snaze udělat co nejlepší výsledek spadl a hlavou zezadu narazil do nechráněného obrubníku. „To místo si pamatuju naprosto přesně. Dneska už bych jel určitě mírněji,“ řekl Lukáš.


Podle svých slov se stal po roce mentálně jiným člověkem. „Daleko víc už o všem přemýšlím,“ upřesnil. Nikdy se ale nevzdal myšlenky na to, že se jednou znovu vrátí k závodění.

Stále věří, že se opět postaví na nohy. „Když mi při rehabilitacích protahují levou nohu, tak cítím mrazení v pravé ruce a naopak,“ zmínil se Lukáš o pocitu, který udržuje při životě jeho naději na uzdravení.
Novou láskou a oporou Lukáše Šembery (17) se stala Světlana Pernová (20)
Novou láskou a oporou Lukáše Šembery (17) se stala Světlana Pernová (20)

Do té doby ale odmítá sedět jenom doma u televize nebo u počítače. „Chybí mi ten adrenalin. Pořád přemýšlím, co bych mohl dělat,“ přiznal Lukáš Blesku. Kromě čtyřkolky a basketbalu chce na vozíčku pilovat triky na U rampě.

Za čtrnáct dnů oslaví osmnácté narozeniny a v té době už by také chtěl být držitelem řidičáku na auto. I na ten mu přispějí pořadatelé osudového závodu.

„Příští týden kvůli tomu začne Lukáš jezdit do Přelouče,“ uvedl organizační ředitel OMNS Amos Krejčí.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud