12. srpna 2016 • 12:08

Krpálkův svět! S judem začal omylem, vzal si dceru tenisového bosse

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
  • Poznejte svět nového olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka. Na snímku vlevo s manželkou Evou.Poznejte svět nového olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka. Na snímku vlevo s manželkou Evou.FOTO: Koláž iSport.cz

    PŘÍMO Z RIA | Česko má nového sportovního hrdinu! Lukáš Krpálek se včera v Riu de Janeiru stal olympijským šampionem v judu. Po finále v polotěžké váze do 100 kilogramů, ve kterém porazil Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu, mu tleskaly zástupy fanoušků. Co o zlatém šampionovi možná (ne)víte? Projděte si článek iSport.cz.

  • K judu se dostal náhodou

    Lukáš Krpálek porazil ve finále Gasimova a vyhrál zlatou medaili na OHFoto Reuters

    S bratrem Michalem je k judu přivedl strýc, který chtěl sourozence původně přihlásit na karate. Mýlku bratři Krpálkové prokoukli až po měsíci trénování, ovšem to už se jim judo natolik líbilo, že se rozhodli u něho zůstat. Lukáš k tomu hrál basket, házenou, florbal a vybíjenou, závodil za svoji školu v přespolních bězích a na rybníku hrával hokej. Na vysokou úroveň se v judu dostal i Michal a stal se pak Lukášovi sparingpartnerem i na olympiádě v Londýně.

  • Sbírá staré motorky

    Krpálek během oslav zlaté medaile z Ria vzpomínal na mrtvého kamaráda
    Video se připravuje ...

    Má jich několik, rád na nich jezdí i si je opravuje. Tato záliba se mu stala málem osudnou před olympijskými hrami v Londýně, kdy stála za nepříjemným zraněním – nedošlo však k němu při jízdě, jak by se dalo čekat. Krpálek si v podřepu měnil kolo, upadl a zranil si záda. Do olympiády se stačil dát dohromady a z Londýna přivezl 7. místo. Ve volnu vyráží na Vysočinu, kde se projíždí kolem Jezdovic; ať už na motorce, nebo na kole.

  • Soupeři mu říkali Piráte

    Judista Lukáš Krpálek se raduje z historického olympijského vítězstvíFoto AP Photo

    Před dvěma lety si před mistrovstvím světa v Čeljabinsku poranil prst a nemohl chytat soupeře podle zvyklostí. Proto si vymyslel nový chvat a začal nabírat protivníky celou paží jako hákem. A oni mu proto začali říkat Piráte.

  • Závodí i v rybaření

    Judista Lukáš Krpálek slaví v českém olympijském domě zisk zlaté medaile
    Video se připravuje ...

    Pokud mu to čas dovolí, vyráží Krpálek na ryby. Účastní se i každoroční soutěže judistů, kde chytává třeba i bývalý závodník Petr Jákl. V jednom z ročníku se Krpálek blýskl chycením deseti jeseterů, největší z nich měl 140 centimetrů. V Thajsku vytáhl z vody několik třičtvrtěmetrových sumečků.

  • Vzal si dceru tenisového bosse

    Lukáš Krpálek s manželkou Evou a synem AntonínemFoto ČTK

    Jeho manželkou je dcera tenisového bosse Iva Kaderky Eva . Krpálek ji dokonce považuje za svůj talisman, který mu nosí štěstí od roku 2013. Tehdy ji vzal s sebou do Budapešti na mistrovství Evropy, vybojoval zlato a tradici od té doby už neporušil. Až letos musel, protože manželka Eva doma fandí s malým synem Antonínem. Místo sebe dala Krpálkovi na cestu jiný talisman, malou figurku. Jak je vidět, zafungoval neméně dobře.

  • Je vyučeným truhlářem

    Lukáš Krpálek byl dojatý kvůli vzkazu od syna
    Video se připravuje ...

    Vyučil se truhlářem, maturoval v roce 2013 na střední podnikatelské škole a následně byl přijat na vysokou školu tělesné výchovy a sportu.

    Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud