23. srpna 2016 • 16:24

Hvězdy z Ria jsou doma. Pobavila nás komedie se zavazadly, říkal Kulhavý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znatelně unavení, ale šťastní, že jsou doma, se dnes vrátili do Prahy čeští sportovci z olympijských her v Riu de Janeiro. Druhá polovina výpravy přicestovala ve třech speciálech a zejména poslední část si cestu náležitě "užila".  S přesunem na letiště v Brazílii strávili na cestě téměř čtyřiadvacet hodin. Navíc je ještě v Praze čekaly povinnosti včetně autogramiády v obchodním domě v centru metropole.



"Cesta bylo strašná," ulevil si kajakář Josef Dostál , který si z Ria přivezl stříbrnou a bronzovou medaili. "Na letiště jsme jeli s šestihodinovým předstihem, protože se očekával velký nápor, ale ten nebyl. To bylo sice samo o sobě strašné, ale ne tak hrozné. Horší bylo, že letadlo mělo další tři hodiny zpoždění," řekl Dostál.

Pracovníci na letišti měli totiž velký problém s umístěním všech zavazadel do letadla. "Tak nějak jsme tam zevlovali a chodili tam k jedinému stánku občerstvení, který jsme postupně vyjídali. Spíš jsme se tak povalovali a většina lidí se koukala přes sklo na to naše letadlo, jak to už asi počtvrté celé vykládají a znovu nakládají a nemůže se jim to tam vejít. To byla docela komedie. Groteska, kterou sledovalo asi 50 lidí nalepených na skle. Alespoň, že jsme na to letadlo viděli a mohli se té situaci zasmát," řekl stříbrný biker Jaroslav Kulhavý .

Kulhavý: Do olympijské vesnice by člověk protáhl deset kilo semtexu, jinak Brazilci organizaci zvládli
Video se připravuje ...

PŘEHLED 10 ČESKÝCH MEDAILÍ: OD PRSKAVCE KE KULHAVÉMU>>>


Vedle ubývajícího občerstvení museli sportovci řešit i problém s chladem. "Bylo tam asi patnáct stupňů, takže já jsem si na sebe navlékl všechno oblečení, které jsme měl u sebe," řekl Dostál, jemuž se vyplatilo, že si do batohu bere rezervní oblečení.
"Takže jsem měl dvě trička, kraťasy, tepláky... A pak jsem po letišti i běhal, abych se zahřál. A všichni na mě koukali, jestli nejsem blázen," smál se Dostál.

Únava byla vidět i na tváři oštěpařky Barbory Špotákové , která přitom přiletěla prvním speciálem jen s drobným zpožděním. Před odpolední podpisovou akcí tak stihla i na tři hodiny odjet domů a viděla se se synem Jankem.

"Byli jsme dvacet hodin na cestě, pak jsem přijela domů a po třech hodinách řekla, že zase musím jít. A předtím jsem dva týdny nebyla doma. To je trochu šílené," řekla Špotáková, která navíc už ve středu odletí do Lausanne, kde další den bude pokračovat Diamantová liga.

Špotáková: Z Ria jsem neviděla nic, ale medaile je lepší
Video se připravuje ...

Dostál: Kdyby jel místo Dana Havla náhradník, na medaili by to nebylo
Video se připravuje ...

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud