23. srpna 2016 • 04:55

ANKETA o krále Ria: Je víc Bolt, nebo ta, která srovnala Čáslavskou?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo v Riu zazářil víc?Kdo v Riu zazářil víc?FOTO: Koláž iSport.cz

    Olympiáda v Rio de Janeiru skončila, sportovci se vrátili zpátky do svých zemí. Někteří z nich ovšem zazářili víc, než jiní. Kdo z nich vás nejvíc zaujal? Legendární jamajský sprinter Usain Bolt? Nebo americký plavec Michael Phelps, či snad devatenáctiletá gymnastka Simone Bilesová? Hlasujte v anketě o krále Ria.

  • Michael Phelps (plavání)

    Michael Phelps se raduje i se zisku stříbrné medaile v závodě 100 m motýlekFoto reuters

    Americký fenomén se sice před čtyřmi lety v Londýně loučil, ale v Riu se vrátil do olympijského bazénu ještě silnější. K osmnácti zlatým medailím přidal Phelps dalších pět, k tomu jedno stříbro a z pozice nejúspěšnějšího olympionika všech dob bude sotva kdy sesazen.

  • Usain Bolt (atletika)

    Usain Bolt získal v Riu třetí zlato. Po triumfech na 100 i 200 metrů donesl na prvním místě do cíle štafetový kolík také v závodu na 4x100 metrů.Foto Reuters

    Neměl letos tak oslnivou sezonu a před hrami se ozývaly hlasy, že by Boltova sprinterská nadvláda mohla skončit. Na olympijský vrchol se však připravil opět dokonale, už potřetí slavil zlatý medailový hattrick, a to snad s ještě větší převahou než v minulosti.

  • Neymar (fotbal)

    Neymar splnil úkol! Pomohl vyhrát Brazílii fotbalové zlato z olympiády.Foto Reuters

    Zlato, o které Brazilci stáli nejvíc, a které jim dosud unikalo, konečně získali. Neymar a spol. po rozpačitém začátku na Maracaná přece jen triumf vydřeli. Hvězda Barcelony, která kvůli olymijskému snu přišla o začátek sezony v klubu, navíc dala gól ve finále a pak proměnila penaltu v rozhodujícím rozstřelu.

  • Wayde van Niekerk (atletika)

    Wayde van NiekerkFoto Reuters

    Znovu padaly světové rekordy, a to i takové, které byly považovány za nedotknutelné. Jihoafrický čtvrtkař Wayde Van Niekerk překonal o patnáct setin čas Američana Michaela Johnsona, jemuž se od roku 1999 nikdo ani nepřiblížil.

  • Mo Farah (atletika)

    Mo Farah a jeho tradiční oslavaFoto EPA

    Neporazitelný je britský vytrvalec Mo Farah, který vyhrál oba závody, stejně jako v Londýně, stejně jako na MS v Moskvě a Pekingu. Nezastaví ho nic, ani pád na desítce, zvedne se a stejně vyhraje.

  • Simone Bilesová (gymnastika)

    Americká gymnastka Simone Bilesová mává divákům v Riu poté, co získala své čtvrté zlatoFoto EPA

    Suverénně nejlepší gymnastka současnost vyrovnala gymnastické legendy Věru Čáslavskou, Larisu Latyninovou a Ecaterinu Szabóovou, které v současných gymnastických disciplínách získaly na jedné olympiádě čtyři zlaté medaile. Po zaváhání na kladině, z níž má bronz, triumfovala ve víceboji, přeskoku, prostných a soutěži družstev.

  • Hlasujte o krále Ria

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud