22. srpna 2016 • 13:15

Od Prskavce po Kulhavého. GALERIE 10 českých medailí z Ria

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pánové a dámy, děkujeme! Deset cenných kovů - zlato, dvě stříbra a sedm bronzů - získali na olympijských hrách v Riu čeští sportovci. Dobrá bilance, ze které vyčnívá zlatý boj Lukáše Krpálka v turnaji judistů i bronzový hod oštěpařky Barbory Špotákové, která v sezoně laborovala se zlomenou nohou. V GALERII se podívejte na radost všech českých hrdinů v neděli skončené olympiády. 



Pro úplnost, zde je medailový přehled, tihle borci dosáhli v Riu na bednu. Jediné zlato pro Českou republiku vydřel Lukáš Krpálek, stříbro získali rychlostní kanoista Josef Dostál a biker Jaroslav Kulhavý. Bronz si v batůžku odvezli vodní slalomář Jiří Prskavec, skifař Ondřej Synek, tenistka Petra Kvitová, tenisové páry Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou a Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem, oštěpařka Barbora Špotáková a čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Dostál a Jan Štěrba.

Podívejte se ve velké GALERII na všechny české medailové úspěchy v Riu.

Vodní slalomář Jiří Prskavec získal pro ČR v Riu první olympijskou medailí
Vodní slalomář Jiří Prskavec získal pro ČR v Riu první olympijskou medailí

Mrzí pět čtvrtých míst

Český tým v medailové bilanci z olympiády figuruje až na 43. místě a Rio bylo pro českou výpravu podle medailové bilance nejhorší od her v roce 1932 v Los Angeles. Tehdy měl tým sedm členů. Deset medailí ale českého fanouška určitě neuráží.

A mohlo být i lépe, z pěti čtvrtých míst nebylo k dalším plackám daleko. Těsně pod bednou zůstala Zuzana Hejnová, tyčkař Jana Kudlička, sportovní střelec David Kostelecký, kanoista Vítězslav Gebas a deblistky Hradecká s Hlaváčkovou.

"Pravda, moc štěstí jsme v Riu neměli, ale vzhledem k situaci, v níž se český sport nachází, a k nejméně početné výpravě v samostatné historii, tak si myslím, že je to pořád dobré. Já z toho mám dobrý pocit," shrnul vystoupení českých sportovců v Brazílii předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Za čtyři roky v Tokiu třeba Češi zacinkají více. Třeba...

Vše o LOH v Riu 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud