Jan Denemark
29. listopadu 2021 • 10:55

Brankářská volenka pro Peking: po kom může sáhnout Pešán z NHL?

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva brankáři chytají stabilně, dva naskakují sporadicky a dva se vracejí po zranění. Tak vypadá mozaika českých gólmanů v aktuální sezoně NHL. Právě pozice jedničky znepokojuje trenérský štáb reprezentace nejvíce, přitom chybí pouze 73 dní do úvodního duelu na Hrách v Pekingu proti Dánsku. „Snad se situace ještě před olympiádou více vyjasní,“ přeje si trenér Filip Pešán. Zatímco v obraně a především v ofenzivě je víceméně dané, kdo pojede, v brankovišti visí otazníky.



Kromě olympiády 2014 v Soči byla na turnajích pod pěti kruhy, kam dorazily největší zámořské hvězdy, česká gólmanská jednička vždy jasně daná. Od Nagana 1998 po Vancouver 2010 bylo zbytečné živit spekulace před úvodním duelem, kdo se postaví do branky. První tři turnaje odstartoval Dominik Hašek, ten čtvrtý Tomáš Vokoun.

Jen v Soči panovala nejistota, spekulace létaly vzduchem ještě těsně před nominací. A právě výkony strážců brankoviště nakonec byly velkým zklamáním. Neobstál Alexander Salák, Jakub Kovář ani Ondřej Pavelec.

Současná situace silně připomíná rozpoložení před sedmi lety. „My bohužel také zatím nevíme, kdo bude číslo jedna. Čekáme, jestli se uzdraví brankáři, jestli jiní začnou chytat pravidelně. Nominace v tomhle směru nebude lehká. Ale uvidíme, myslím, že máme brankáře, kteří se jsou schopní koncentrovat na jeden turnaj,“ okomentoval nesnáze s gólmany reprezentační trenér Filip Pešán.

Jaké má vlastně možnosti? Pokud by se chtěl soustředit výhradně na zkušenosti, pak by se měl dát na modlení. Petr Mrázek a Pavel Francouz,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Play off
Články odjinud


Články odjinud