Ondřej Kuchař
8. února 2022 • 14:50

PĚT otázek před startem ZOH: Vytěží Pešán správně Krejčího? A co střelci?

Autor: Ondřej Kuchař, zoh
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PEKINGU | Útok natřískaný šikovností. Kreativních hráčů má kouč Filip Pešán v přední linii spoustu. Kdo se ale bude starat o střelbu? Co třeba Lukáš Sedlák s Matějem Stránským? A bude Roman Červenka dobrým kapitánem? Jak zvládne roli jedničky Šimon Hrubec? Deník Sport před úvodním zápasem na olympiádě v Pekingu, který čeká národní mužstvo ve středu s Dánskem (14.10), odpovídá na zásadní otázky.



1. Gulaše nevzali. Kdo bude dávat góly?

Poslední turnaj EHT v Rusku měl být generálkou evropského týmu pro olympiádu. Národní tým třikrát prohrál, skóroval šestkrát. O tři branky se postaral Milan Gulaš. Měl si říct o flek na soupisce pro Hry. Střeleckým představením doslova zařval. Na fasování olympijské kolekce mu to ale nestačilo. Gólová produkce navíc český celek trápí dlouhodobě. Podle předpokladů by se mělo spoléhat především na Lukáše Sedláka a Matěje Stránského.

NÁZOR SPORTU:
Nejlepším střelcem národního týmu se stane Lukáš Sedlák. Pokud zůstane v lajně se svým klubovým dvojčetem Tomášem Hykou a světovým režisérem Davidem Krejčím, má k tomu ideální předpoklady. V klubech mají střelecké fazóny Jiří Smejkal nebo Michal Řepík. U nich se však počítá s nižším ice timem a nižším časem v přesilovkách. V elitním komandu si naopak zatím drží místo Matěj Stránský. Možná nečekaný trumf.

Nejlepší střelci v klubech

Michal Řepík Sparta 22 gólů
Lukáš Sedlák Čeljabinsk 18 gólů
Matěj Stránský Davos 17 gólů
David Krejčí Olomouc 17 gólů
Jiří Smejkal Lahti 17 gólů

2. Zvládne Šimon Hrubec roli jedničky?

Před čtyřmi lety trenér Josef Jandač dopředu řekl, že jedničkou na Hrách v Pchjongčchangu bude Pavel Francouz. Že mu věří a pokud to bude možné, na zádech bude mít kompletní turnaj. Jak řekl, tak udělal. Z úst kouče Filipa

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud