29. ledna 2018 • 14:15

První sraz hokejistů před ZOH: 11 hráčů z KHL, junioři Sparty a Ptáček

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace v pondělí v Praze zahájila přípravu na olympijské hry v Pchjongčchangu. Pod vedením trenéra Josefa Jandače a jeho asistentů na ledě bruslilo jedenáct hráčů působících v Kontinentální lize, další členové kádru se budou připojovat postupně. V kompletním složení bude tým trénovat až přímo v Koreji, reprezentanti z extraligových mužstev totiž budou hrát ještě 6. února, kdy první část mužstva odletí do Soulu.



"První trénink byl jen na rozježdění, protože plno kluků nebylo dlouho na ledě. Například Tomáš Kudrátek skončil již 20. ledna," řekl Jandač novinářům. "Podobné to bude i v dalších dnech. Postupně budeme tréninky malinko zkracovat, přidávat na intenzitě. Systémovým věcem se zatím věnovat nebudeme, protože tady máme jen pár kluků. Počkáme, až nás doplní další," uvedl reprezentační kouč.

Na prvním tréninku měl k dispozici brankáře Pavla Francouze a Dominika Furcha , obránce Adama Poláška , Vojtěcha Mozíka, Ondřeje Vitáska , Tomáše Kundrátka a Jakuba Nakládala a útočníky Jana Kováře, Romana Horáka, Jiřího Sekáče a Lukáše Radila. "Ve čtvrtek se připojí kluci z Chabarovsku Kolář, Jordán, Zohorna a v neděli poté Červenka, Birner a Kubalík ze Švýcarska," dodal Jandač.

"Jsem moc rád, že tady můžu být. Olympiáda je asi to nejlepší co může být. Myslím si, že je čas na úspěch," řekl útočník Jan Kovář.

Během absence olympioniků, kteří si ještě plní klubové povinnosti, využije národní tým při trénování juniory pražské Sparty. "Původně jsme chtěli zapojit hráče z našeho svazového týmu v Litoměřicích, ale má během týdne zápasový režim, tak jsme požádali Spartu," vysvětlil ostřílený trenér.

Vedle mládíků má Jandač k ruce i někdejšího velezkušeného obránce Františka Ptáčka . "Vypadl nám jeden náhradní obránce a tak jsme dostali možnost povolat Frantu. Zvládl to. Na ledě vypadal dobře," uvedl v nadsázce devětačtyřicetiletý kouč na adresu současného trenéra sparťanské mládeže.

Hokejisté se sešli před ZOH, na ledě byl i Ptáček. V tréninku vypadal dobře, směje se Jandač
Video se připravuje ...

Hokej na ZOH: Kdy hrají Češi, Kanada a další favorité?

Francouz o originální masce: Chtěl jsem to zkusit netradičným způsobem. Myslím, že se to povedlo
Video se připravuje ...

Kováře těší důvěra Josefa Jandače. Olympijské hry jsou nejvíc, hlásí
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud