23. ledna 2018 • 11:45

Hašek o brankářích pro olympiádu: Líbí se mi, že máme jistotu

Autor: tej, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od zlaté cesty českého hokejového národního týmu na olympijských hrách v Naganu uběhlo už téměř 20 let. „Co se týče hokeje, byl to pro mě ten nejkrásnější okamžik, jaký jsem mohl zažít,“ vzpomíná tehdejší hrdina zlatého úspěchu Dominik Hašek. A zároveň se těší, až začnou letošní zimní olympijské hry v Pchjongčchangu. „Naše mužstvo tam neodjíždí jako favorit, ale to jsme my tehdy také nebyli,“ říká v rozhovoru pro iSport TV.



Zimní olympijské hry v Jižní Koreji se kvapem blíží a o svou šanci se popere také hokejový výběr Josefa Jandače . „Pokud získáme medaili, bude to úspěch,“ tvrdí bývalý hokejový brankář Dominik Hašek , který se na turnaj bez účasti hráčů z NHL těší a pozorně sleduje oba nominované brankáře. „Líbí se mi, že máme v brance jistotu. Ať už je to Pavel Francouz, nebo Dominik Furch . Oba chytají dobře a podávají dobré výkony.“

Líbí se mi, že máme jistotu v bráně, hlásí Dominik Hašek. Nechápe absenci Růžičky
Video se připravuje ...

A co říká na zbytek sestavy, která se pokusí na olympiádě prorazit? „Překvapilo mě, že tam není jeden z nejlepších střelců naší ligy ( Martin Růžička , pozn.red.). Na druhou stranu trenéři s hráči pracují celou sezonu, sledují je v každém zápase. Určitě vybrali dobře,“ říká Hašek.

S nominací Josefa Jandače je jinak spokojený. „Jsou tam zkušení hráči i ti mladší, kteří by měli dodat rychlost. Určitě tam nejedou jako favoriti, toho ale můžou využít,“ tvrdí.

A kvituje i výběr kapitána, kterým bude Martin Erat. „Loni získal titul s Brnem, pořád má svou rychlost a na jeho zkušenostech se může stavět. Tým zkušené hráče potřebuje,“ uvědomuje si.

Hokejisté pro ZOH! Jandač vysvětluje, proč povolal Erata a spol. jméno po jménu
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud