12. února 2014 • 22:40

Kovářovi olympijský debut nevyšel: Chodit kanály nehodlám

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | Měl to být pro něj velký zápas. Největší, který v dosavadní kariéře chytal. Jakub Kovář ale od Švédů inkasoval tři góly, střídal a Češi úvodní zápas olympiády ztratili 2:4. "Dostal jsem velkou šanci, ale bohužel jsem ji nevyužil," litoval hořké premiéry pod pěti kruhy pětadvacetiletý gólman.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 2. • 18:00
Česká republika
Česká republika
2:4
ONLINE
12. února
18:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 28:12. Židlický, 30:01. Jágr

Hosté: 10:07. Karlsson, 13:17. Berglund, 20:51. Zetterberg, 24:07. Karlsson

Sestavy

Domácí: Kovář (21. Salák) – Židlický, Z. Michálek, Kaberle, Rozsíval, Barinka, Krajíček, Šmíd – Jágr, Plekanec (C), Červenka – Voráček, Krejčí, Palát – Nedvěd, Eliáš, Erat– Frolík, Novotný, M. Michálek – Hemský. Trenér: Alois Hadamczik

Hosté: Lundqvist – Jonathan Ericsson, N. Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, E. Karlsson, Ekman-Larsson, Tallinder – Landeskog, Zetterberg (C), Steen – D. Sedin, Bäckström, L. Eriksson – Nyquist, Berglund, Alfredsson – Hagelin, Krüger, Jimmie Ericsson – Silfverberg. Trenér: Par Marts

Rozhodčí

K. Olenin (RUS), K. Sutherland (CAN) – I. Dedioulia (BLR), G. Devorski (CAN)

Stadion

Aréna Bolšoj, Soči

Návštěva

11 419 diváků

První třetina byla hodně nepovedená, proč?
"Budu hodnotit jenom sebe. Mrzí mě druhý gól. Byla to rána, ale ruku jsem měl přilepit k tělu a puk neměl do sítě projít. Měl jsem ho chytit. Nemá smysl řešit, proč a jak to vzniklo. Ten první a třetí gól, to bylo těžké. Já jsem vůbec neviděl. Jen jsem si kleknul a doufal, že mě to trefí. Ale dneska jsem neměl ani štěstí v tom, že by mě to trefilo, když střelu nevidím."

Mohl jste si ty střely najít, nebo Švédové clonili tak dobře?
"Oni to umí. Opravdu stojí přesně tam, když hráč vystřelí. Dali z toho tři góly. Trefili to tak, že to tam prostě propadlo."

Takhle jste si asi vaši olympijskou premiéru nepředstavoval.
"Necítil jsem se špatně. Potřeboval jsem na začátku trošku více střel. Ale žádné pěkné střely, které bych si chytil, nepřišly. Byly tam jen samé tečované, zacloněné. Nedostal jsem se do toho."

Z brány se vám moc nechtělo, že?
"Vzdávat jsem to nechtěl. Ale bylo jasné, že je potřeba tým nakopnout. Chtělo to nějaký impuls. Po třetím gólu jsme měli hlavy dolů. Bohužel jsme dostali hned čtvrtý gól. Ale hra se potom změnila, vypadalo to mnohem lépe. Myslím, že do dalších zápasů můžeme jít docela optimisticky."

Co se vám honilo hlavou na střídačce?
"Rekapituloval jsem si to. Bylo mi to líto. Dostal jsem velkou šanci, nechtěl jsem, aby to takhle dopadlo."

Je to kruté?
"Tak to v hokeji někdy chodí. Prostě přijde někdy takový zápas. Ale pro mě bohužel přišel v blbou dobu."

Dokážete to rychle vymáznout z hlavy?
"Nic jiného mi nezbývá. Ještě nějakou dobu budu doufám hrát. Nedostal jsem žádný blbý gól, abych se musel stydět a chodit v kanálech. Fakt mě to moc mrzí. Dostal jsem šanci na velkém turnaji a střídal jsem ještě před polovinou zápasu, což rozhodně není důvod k radosti."

Jaký bude recept? Zapomenout?
"Najíst se, lehnout si. Jasně, je to jednou za čtyři roky, člověka to bude mrzet. Ale další zápasy jede vlak dál."

Brankář Jakub Kovář byl sice českou jedničkou v zápase se Švédy, po třech obdržených gólech ho ale nahradil Alexander Salák
Brankář Jakub Kovář byl sice českou jedničkou v zápase se Švédy, po třech obdržených gólech ho ale nahradil Alexander Salák

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud