Zdeněk Janda
13. února 2014 • 17:00

Na Lotyše s Pavelcem: Chci turnaj dochytat. Ale co bude dál, nevím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | První zápas proti Švédům sledoval jenom z tribuny. Teď se vrací do akce. Gólman Ondřej Pavelec se v zítřejším utkání s Lotyši (9:00, ONLINE na iSport.cz) představí v české brance. „Motivaci ale budu mít stejnou jako vždycky. To se nic nemění,“ odmítá Pavelec, že by měl nějakou mimořádnou touhu dokázat, že jeho posazení mezi diváky bylo nezasloužené.



Hokej sledoval svrchu. Pro něj totálně nezvyklá role. „Pro nikoho není příjemné, když nehraje. Nezbylo mi než sedět, fandit a doufat v lepší výsledek,“ vrátil se český brankář k úvodnímu českému vystoupení.


A měl pochopení i pro gólmana Jakuba Kováře , kterého kouč Alois Hadamczik po třech gólech stáhnul ze hry.

„Nejde o nic příjemného, už jsem zažil stejné věci ve Winnipegu. Je pak na trenérovi, jestli nechá brankáře ten zápas dochytat, nebo ne. Někdy nejde ani o to, že by byl zklamaný z jeho výkonu, Kuba (Kovář) mohl těžko něco ovlivnit. Byly to tečované puky, clonili mu. Když se prohraje, navíc se střídá brankář, tak se pak většinou svalí ten špatný výsledek na něj. Ale to rozhodně nebyl tenhle případ. Kouč chtěl jen oživit hru. Dát impuls,“ vrátil se k osudu svého gólmanského parťáka.

Co bude dál? Pavelec od trenéra Hadamczika ví pouze to, že bude chytat zítra. Víc nic. "Plán je takový, že půjdu chytat proti Lotyšsku, a nevím, co bude dál,“ reagovala jednička zámořského týmu Winnipeg Jets.

Pochopitelně by se ale chtěl už v brance udržet. „Samozřejmě, každý hráč chce být na ledě, proto jsem přiletěl. Chci to dochytat. Ale když jsem se díval na olympijský turnaj v Turíně v roce 2006, kdy byl trenérem rovněž pan Hadamczik, tak tam chytali všichni gólmani, osud se tedy opakuje. Někdy odchytá celý turnaj jeden brankář, jindy nastoupí tři. Já zatím znám jenom plán na Lotyšsko, co bude dál, netuším. Nevím, jestli se to bude odvíjet podle pátečního utkání, nebo jestli je to dané dopředu,“ dodal Pavelec .

 Rozhovor s  Ondřejem Pavelcem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Ondřej Pavelec strávil zápas se Švédskem jen na tribuně
Ondřej Pavelec strávil zápas se Švédskem jen na tribuně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud