18. února 2014 • 04:10

Samková je hitem všude, v Americe se ptali: Je její knírek o politice?

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Holka z Česka s namalovaným knírkem. To byl v neděli obrovský olympijský hit nejen doma. Úspěchu snowboardkrosařky Evy Samkové na olympiádě v Soči si všimli i v zahraničí. A to nejen kvůli její výrazné ozdobě pod nosem.



Díky fotografiím s knírkem se dvacetiletá česká šampionka ocitla v centru pozornosti po celé planetě. „Je to pohodářka, nebo jde o nějaké politické sdělení?“ ptali se na internetových stánkách listu Wall Street Journal. Řada lidí o tomto motivu také spekulovala na sociálních sítí.

Autor článku však záhy připomněl, že knírek v barvách české vlajky symbolizoval v případě české závodnice pověrčivost a patriotismus a připomněl, že Samková si ho maluje pod nos od mistrovství světa 2011.

Stránka americké televize ESPN zase připomíná, že Samková měla mnohem méně zkušeností, než řada jejích soupeřek, přesto celý nedělní závod suverénně ovládla a zvítězila s přehledem ve všech třech jízdách.

Podívejte se, jak Eva Samková slavila olympijské zlato
Video se připravuje ...

Novozélandský server Stuff, který publikuje články druhých a třetích největších novin v zemi (The Dominon Post a The Press), si zase všimnul, že si Samková jako jediná ze závodnic umístila kameru na helmu.

„A věřila, že představí televizním divákům kombinaci chaosu a rychlosti, která je na tomto sportu unikátní.“ Tento záměr podle serveru příliš nevyšel. Proč? „Samková skutečně nabídla rychlost, ale chaos scházel. Alespoň na trati před ní. Na prkně, které vypadalo jako poháněné raketami, si dojela pro zlato systémem start-cíl,“ připomíná novozélandský server důvod, proč se žádné drama na trati nekonalo. Samková si počínala příliš suverénně.

Zlatá na zlaté. Medaile Evy Samkové se na obrácené bundě obzvláště vyjímá
Zlatá na zlaté. Medaile Evy Samkové se na obrácené bundě obzvláště vyjímá

Samková má písničku: Milujem holku, co má kníra, hlava nám to nepobírá
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud