18. února 2014 • 04:50

Co se stane, když čeští hokejisté přes Slováky (NE)POSTOUPÍ?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO – SLOVENSKO | ONLINE 18:00 | Hokejová reprezentace se nachází za rozcestí. Dnešní osmifinálový zápas se Slovenskem může vyvolat mnoho změn. Co nastane, když Češi neporazí papírově slabšího soupeře? Skončí trenér Alois Hadamczik? Optimisté ale mohou poukázat na důležitý fakt. Podobně se hokejistům nevěřilo v Naganu, kde ve čtvrtfinále narazili na silné Američany. A nakonec si došli až pro zlaté medaile.



Co se stane, když...

... Češi prohrají. Padne Hadamczik ?
Při neúčasti ve čtvrtfinále by na svazu museli řešit budoucnost stávajících trenérů, a to přesto, že Alois Hadamczik vlastní smlouvu až do MS 2015. Tlak na jeho odvolání bude enormní. Zejména pak ze strany fanoušků.

V mnohém ohledu připomíná Michala Bílka, bývalého kouče fotbalové reprezentace. Také často odmítal rozhovory, nebyl fanouškům sympatický a jeho taktika byla neustále předmětem mnoha diskuzí. Po své rezignaci uznal, že se měl chovat jinak.

Hadamczik má ale na rozdíl od Bílka lepší výchozí pozici. Hlavně v podobě kvality hráčského kádru, na který úroveň slovenského výběru nedosahuje a měl by být poražen. Pokud nebude, je to neúspěch. A to si žádá své oběti.

Zemětřesení na střídačce českému týmu by mělo být po vyřazení v osmifinále nevyhnutelné. Anebo snad ne?

Jak by měl Chára zastavit Jágra? Radí obránce Valach
Video se připravuje ...

... Češi postoupí. Zopakují Nagano?
Vítězstvím nad Slovenskem si hokejisté zajistí vstupenku do čtvrfinále a tím pádem super náročný duel se Spojenými státy, kde budou outsiderem. Tato pozice by byla jednou z minima zbraní, s níž by reprezentace na USA mohla vyrukovat.

V Naganu čeští hokejisté se ocitli ve stejné pozici. Ve čtvrtfinále rovněž narazili na silné Američany a nikdo jim nevěřil. Přesto dosáhli zázraku a postoupili. Co nastalo dál, to si připomínáme dodnes.

A pokud postup do semifinále nevyjde? Vyřazení ve čtvrtfinále s USA by nebylo pro fanoušky takovým zklamáním, jako kdyby Češi padli se Slováky o den dříve.

Obránce Valach o slovenském týmu: Máme spíš brejkové hráče
Video se připravuje ...

Zklamaní Češi po zápase se Švýcary: Ve skupině vyhráli jedno utkání, prohráli hned dvakrát
Zklamaní Češi po zápase se Švýcary: Ve skupině vyhráli jedno utkání, prohráli hned dvakrát

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud