Ivana Jakoubková
23. listopadu 2019 • 15:08

Dcera legendy září na Prague Playoffs. Springsteenová chválí i Kellnerovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňská královna neobhajuje, parkurový trůn je volný. Při Super Grand Prix v Praze o něj bude usilovat i sedmadvacetiletá dcera rockové legendy Bruce Springsteena Jessica. Ovládla mítink v St. Tropez, a tím si zajistila vstupenku na kolbiště Prague Playoffs. Tvrdí, že pro hudbu nemá talent, ovšem na koni jí to jde výborně. Stane se druhou ženou v řadě, která vyhraje seriálové finále?



Před rokem málokdo čekal, že inaugurační ročník Super Grand Prix, vyvrcholení seriálu Global Champions Tour, ovládne žena. Edwina Tops- -Alexanderová to ale dokázala, a přestože je jednou z nejlepších parkurových jezdkyň historie, považuje právě tohle za svůj největší úspěch. Obhajovat triumf ale nebude, místenku do prestižního finále pro osmnáct vyvolených si během roku zajistit nedokázala. Ženská nadvláda však může pokračovat. Na startu dnes večer budou Dani Waldmanová z Izraele a Američanka Jessica Springsteenová.

Sedmadvacetiletá dcera slavného zpěváka se pro pražskou Super Grand Prix kvalifi kovala vítězstvím na mítinku v Saint- -Tropez. „Neuvěřitelné! Jsem v šoku! Tohle je na sto procent největší úspěch mé kariéry,“ jásala na břehu Středozemního moře.

Na loňské Prague Playoffs, kde s Miami Celtics skončili osmí, Springsteenová ráda vzpomíná. „Byla to jedinečná akce, všechny nás ohromila neuvěřitelná atmosféra. Myslím, že všichni jsme letos o start v Praze bojovali o to víc.“

Jessica Springsteenová závodí na Prague Playoffs 2019
Jessica Springsteenová závodí na Prague Playoffs 2019

Věří, že její koně jsou ve výborné formě, zejména její elitní klisna Zecilie. „Pro mě platí, že když jsou moji koně šťastní a v pohodě, jsem si jistá, že budou schopni chopit se velkých příležitostí a zazářit,“ prozradila. „Mít silné pouto s koněm je základ. Proto většina z nás tenhle sport dělá, milujeme naše koně. Rozhodně poznám, zda můj kůň má dobrý, nebo špatný den. Když s koňmi trávíte doslova každý den, stanou se součástí vaší rodiny a chápete se navzájem,“ vysvětlila Springsteenová.

Uvědomuje si, že může být druhou ženou, která ovládne Super Grand Prix, ale nepřikládá tomu velký význam. „Náš sport má rovné podmínky pro muže i ženy, vzájemně spolu soutěžíme. Myslím si, že kdokoli vyhraje Super Grand Prix, získá velký respekt. Loňská soutěž byla vzrušující a Edwinino vítězství přímo neuvěřitelné,“ zavzpomínala Američanka. Slova uznání má i pro Annu Kellnerovou. „Je úžasná jezdkyně a je vidět, že doopravdy miluje své koně. Taky je velmi milá,“ ocenila.

V české metropoli se Sprinsgsteenová představila už ve včerejším semifinále týmů jako členka Miami Celtics, s nimiž nepostoupila do finále. Nejvíc se však upíná k dnešní Super Grand Prix. „To, že jsem se kvalifikovala, je skvělé. Rozhodně jeden z mých největších úspěchů. Teď se těším, až svou hranici posunu zase dál.“

Její rodiče, zpěvák Bruce Springsteen a zpěvačka a textařka Patti Scialfová, ji odmala brávali na svá hudební vystoupení. Teď se situace obrátila a táta s mámou jsou často fanoušky na parkurových kolbištích. Nenechali si ujít závěrečný podnik Global Champions v New Yorku a není vyloučeno, že se objeví i v Praze. „Mám neskutečné štěstí, že mě od začátku mé kariéry podporují,“ nechala se slyšet jediná dcera ze tří dětí rockové legendy. Rodinné hudební geny ji prý minuly. „Chodila jsem na klavír, ale moc mi to nešlo. Myslím, že ve skutečnosti žádný talent nemám,“ tvrdí. Zato od chvíle, kdy se posadila na prvního poníka, bylo jasné, že její budoucnost patří koním. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud