Martin Hašek
31. srpna 2013 • 19:50

Ohlásili loď Czechoslovakia a kanoisté Radoň s Dvořákem vyjeli bronz na MS

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Radoň a Filip Dvořák získali jako první čeští reprezentanti na kánoích od dob slavného Martina Doktora medaili z mistrovství světa v olympijské disciplíně. Posádka deblkanoe na 1000 metrů vybojovala bronz na MS v Duisburgu.



Czechoslovakia! Překvapivou identifikaci svého státu zaslechli Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem na startu finále světového šampionátu. Z nevýhodné první dráhy se ale pak rozjeli k velké jízdě, která znamenala bronzovou medaili, jejich první z vrcholné akce.

„Pobavili mě. Bylo to odlehčení před startem, ale federace dělá větší boty,“ říkal háček Jaroslav Radoň. „Na rozdíl od mistrovství Evropy aspoň zapnuli startovní zařízení. Pak se omluvili. Řekli: Sorry, guys!“

Na trať v Duisburgu vyrazila dvojice v nepříliš výhodné první dráze hned u břehu, na medailové pozici se ale pohybovala od prvního mezičasu, na kterém byla těsně druhá za vítěznými Maďary Vasbányaim a Mikem. V polovině závodu se před Čechy dostali Rusové Melantěv a Pěrvuchin. V závěrečných metrech nakonec před útočícími Kanaďany uhájila třetí místo.

„Euforie, krása,“ křičel pětadvacetiletý zadák posádky Filip Dvořák a těšil se z životního úspěchu: „Dnes jsme na to skutečně měli. A tím, že jsme na medaili dosáhli z nevýhodné první dráhy, jsme potvrdili, že už jsme zkušení závodníci.“

Háček Jaroslav Radoň si dal dárek k úterním 27. narozeninám.

„Konečně jsme to prolomili a poprvé skvěle zajeli finiš. Dnes jsem snad prvně cítil, že nám loď skvěle jede, možná letí. To byl parádní pocit,“ radoval se Radoň. „A snad už jsme konečně plnohodnotnými členy Armády České republiky, protože jeden z šéfů Dukly nám říkal, že mu dlužíme pořádný výsledek. Tak tady ho má.“

Posádka nemá silné finiše, ale tentokrát závěr zvládla, i když se jim závěrečný kop do cíle příliš nevadařil.

„Jeli jsme skutečně na krev a já si z toho závodu vůbec nic nepamatuji. A tak to má být. Navíc z první dráhy není kontakt s ostatními, takže jsem až v závěru podle řevu našich fanoušků slyšel a pochopil, jak na tom jsme,“ vyprávěl Dvořák a Radoň doplnil: „Konečně jsme prodali vše, na co jsme se tak nadřeli a zúročili tříletou práci celého týmu.“

Do něj patří také trenér Libor Dvořák, otec Filipa. Dva postřehy si odnesl Jaroslav Radoň z životního závodu, který dal zapomenout na zklamání z pátého místa na loňských olympijských hrách v Londýně.

Kanoistka Jana Ježová obsadila při své premiéře na světovém šampionátu šesté místo na trati 200 metrů. Čtyřkanoe Vojtěch Ruso, Dan Drahokoupil, Tomáš Janda a Radek Miškovský skončila ve finále na 1000 metrů na osmé příčce.

Česká kanoistika má na MS v Duisburgu velkou naději ještě v neděli, kdy jede finále čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba, který loni na OH v Londýně získal bronzové medaile.

„Jeden výstřel ostrými se našemu týmu vydařil parádně, věřím, že i v neděli bude důvod k radosti,“ poznamenal směrem k nedělním finálovým závodům reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák vybojovali na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Duisburgu bronzové medaile na kilometrové trati. Pátou loď z loňských olympijských her v Londýně porazili pouze vítězní Maďaři Henrik Vasbányai, Róbert Mike a druzí Rusové Viktor Melanťjev, Ilja Pěrvuchin, kteří byli rychlejší než česká posádka skoro o sekundu.
Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák vybojovali na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Duisburgu bronzové medaile na kilometrové trati. Pátou loď z loňských olympijských her v Londýně porazili pouze vítězní Maďaři Henrik Vasbányai, Róbert Mike a druzí Rusové Viktor Melanťjev, Ilja Pěrvuchin, kteří byli rychlejší než česká posádka skoro o sekundu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud