15. ledna 2013 • 15:50

Musím se vrátit zpátky na zem, říká olympijská vítězka Knapková

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | V anketě Sportovec roku skončila třetí za Barborou Špotákovou a Jaroslavem Kulhavým, ač stejně jako oni vyhrála v Londýně olympijské zlato. Miroslava Knapková překonala bolestivé zranění mezižeberního a pilovitého svalu a dosáhla na životní triumf. "Na olympiádě jsem zjistila, že naše limity jsou daleko dál, než si myslíme," řekla v online rozhovoru se čtenáři iSport.cz Knapková, která byla v úterý uvedena do Síně slávy deníku Sport.



Sympatická sportovkyně se rozpovídala i o dalších plánech pro příští měsíce. "Je důležité vrátit se do tréninkového procesu, protože teď jsem absolvovala jeden závod na trenažeru a uvědomila si, že zadarmo to nebude," říká šampionka.

"Musím začít pořádně trénovat a nejen chodit po společenských akcích. Je potřeba vrátit se zpátky na zem, zpátky do tréninku," zůstává realistkou dvaatřicetiletá skifařka.

Olympijská vítězka Miroslava Knapková osvětlila své plány pro další měsíce
Video se připravuje ...

Olympijská vítězka Miroslava Knapková byla uvedena do Síně Slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Projděte si všechny odpovědi Miroslavy Knapkové:

Miroslava Knapková

Petros, 15. ledna 2013
Čeho byste ještě chtěla dosáhnout?
V tom sportovním životě jsem měla jeden velký sen, a ten se mi loni v srpnu podařilo splnit. Děkuji všem za otázky a podporu. Loučím se s Vámi. Mirka
Maris, 15. ledna 2013
Jezdíte za VK Slavia Praha. Nefandíte Slavii i ve fotbale ? :)
Už jsem odpovídala:-)
Maris, 15. ledna 2013
Dobrý den, viděla jste film HON? Pokud ne, tak vřele doporučuji, je to opravdu skvělé Dánské drama.
Neviděla, děkuji za tip.
Filip, 15. ledna 2013
Píšete, že nikomu ve fotbale nefandíte. Jaký máte tedy vztah k fotbalové Dukly jako duklačka? Chodíte někdy na zápasy? Očividně ale u vás vítězí hokejisté :)
Máte pravdu, fotbal opravdu moc neprožívám. A duklačka nejsem:-)
Jirka, 15. ledna 2013
Myslel jsem, že když jezdíte za Slavii, tak že tomuto klubu fandíte i ve fotbale a v hokeji. A vy jste přitom byla na zápase Pardubic s Kometou jako fanynka Brna. Jak to tedy je? :)
To, že vesluji za Slavii ještě neznamená, že jí musím fandit ve fotbale a v hokeji:-) Fandím Kometě!
Jirka Nový, 15. ledna 2013
Dobrý den, Miroslavo! Chtěl bych vám vyjádřit svůj velký obdiv. A mám dvě otázky - sportovní a nesportovní. 1. Myslíte, že můžete za 4 roky zlato obhájit? 2. Co si myslíte o prezidentské amnestii a nadutosti Václava Klause?
Všechno je sice možné, ale vyhrát už jen jednou olympijské zlato je mimořádně náročné. Ale samozřejmě budu dělat, co je v mých silách. A jinak obecně jsem proti amnestiím. Nerozumím tomu, proč se takhle plošně udělují.
Jaromír, 15. ledna 2013
Ahoj, děkuju za krásný zážitek přímo na olympiádě. Jaký okamžik zůstal jako nejsilnější v tobě?
Už jsem odpovídala.
Jolana, 15. ledna 2013
Když je Ti smutno, jakou písničku si pustíš? Přeji moc dalších úspěchů!
Díky. Mám jich víc. Asi bych si pustila "I won´t give up" od Jasona Mraze.
Standa, 15. ledna 2013
Ahoj, běžel jsem s tebou v Bedřichově třicítku teď o víkendu. Předběhla si mě asi o půl hodiny! Kurňa! Seš fakt dobrá! Nechtěli ti to dát chlapi sežrat, když si kolem nich prosvištěla?
Ne, naopak, musím říct, že mi i chlapi fandili. Byla tam skvělá atmosféra.
Radomír, 15. ledna 2013
Ahoj, moc jsem ti fandil! Tvoje jízda byl neskutečný odvaz! Takhle jim ujet o parník! A co se chci zeptat? Ve starověkém Řecku platilo, že olympijský vítěz měl vlastně do smrti vystaráno, protože dokázal něco opravdu mimořádného. Platí to i dneska? Já bych Ti to teda rozhodně moc přál! Ať se ti daří, seš superkočka!
Díky moc. Škoda, že to vaše přání se nemůže stát skutečností.
Pepa Trnobranský, 15. ledna 2013
Ahoj, velký gratulace, mám tě rád! A dotaz: jaké to je, když celý sportovní život vlastně couváš? Nevadí ti, že nevidíš cíl? A odhadneš přesně, jak daleko ho máš, i když se nepodíváš?
Celý svůj sportovní život necouvám, veslovat jsem začala až v devatenácti letech. A díky veslování mám celkem dobrou orientaci v prostoru, takže během závodu přesně vím, kde právě jsem.
Jirka, 15. ledna 2013
Moc gratuluju a obdivuju Tě! Můžeš prozradit, jak vypadá ideální příprava na závod? Ale nejen trénink, ale i všechno kolem. Jídlo, spánek, povídání si s někým blízkým nebo i něco dalšího. Děkuju.
To má každý jinak. Je důležité najít si tu optimální přípravu. Pro mě je určitě důležité se dobře vyspat, před závodem také preferuji spíše lehčí jídla. Ten samotný závod, zvlášť pokud je důležitý, je ale především o psychice. A proto je dobré být v optimálním psychickém rozpoložení. Mně k tomu pomáhá podpora od přátel a těsně před závodem i hudba. Třeba před finále v Londýně si pamatuji, že jsem poslouchala titulní písničku z filmu Rocky. Nastavil mi ji tam trenér, abych získala bojovnou náladu. Zněla mi pak v uších, když jsem jela na start.
Radek Černý, 15. ledna 2013
Vím, že vedle veslování velmi slušně lyžujete, jezdíte na kole, běháte. Co byste doporučila malým dětem? Jak začít se sportem? Hned se specializovat, nebo naopak dělat co nejvíc disciplín a až pak si vybrat?
Jsou sporty, u kterých se specializovat dost brzy musíte. Třeba hokej, tenis. Ale pak je také spousta sportů, u kterých je lepší nejdříve rozvíjet všestrannost a až později se specializovat. A hodně důležité je, aby ten vybraný sport děti opravdu bavil. Aby ho nedělaly jen kvůli rodičům.
Veronika, 15. ledna 2013
Ahoj, seš pro mě obrovský vzor. Díky vůli, bojovnosti i skromnosti. Kdo byl nebo je vzor pro Tebe a proč?
Díky. To jsem ráda, že pro někoho mohu být inspirací. Když jsem byla malá, byl pro mě vzor především můj táta, který byl nejen výborný veslař, ale i člověk.
Honza Spurný, 15. ledna 2013
Mirko, hodně se mi líbíte. Vypadáte jako taková sportovní holka do sluníčka i nepohody. Já jsem taky kluk do nepohody. Mám u Vás případně třeba i šanci? Jaký chlapi se Vám líbí?
Každý má šanci:-) Sportovní typy, který mají smysl pro humor a dokáží mít nadhled nad věcí.
Petr Dlouhý, 15. ledna 2013
Strašně mě dostal Tvůj olympijský příběh. To, jak si dokázala vyhrát i se zraněním a bolestí. Vypadá to, že nejseš jen sympatická, ale že seš taky pěkná tvrďačka. V tom dobrém. Jak bobjuješ proti bolesti? Seš bojovnice?
Myslím si, že jedna z mých výhod je, že mám duši závodníka. I proto dokáži při závodě podat mnohem lepší výkon než při tréninku. A na té poslední olympiádě jsem navíc zjistila, že naše limity jsou daleko dál, než si všichni myslíme.
Luke001, 15. ledna 2013
Ahoj Mirko, náhodou jsem Tě potkal v Praze a musím říct, že seš hrozně hezká ženská. Jak odháníš nápadníky? A přibylo jich po olympiádě?
Děkuji za kompliment. A my jsme se spolu bavili? Jinak nápadníky neodháním:-)
hastroš, 15. ledna 2013
Kam jezdíte na vodu?=)))
Hodně trénuji v Praze na Vltavě. Na jaře také jezdíme hodně do Itálie.
Lachman, 15. ledna 2013
Držel jsem Vám palce a moc Vám zlato přál. Otázka na tělo a snad se nebudete zlobit. je mi 60 let a něco pamatuji. Mám dojem že dost našich vrcholových sportovců má vleklé zdravotní potíže. Je to lékaři nebo sportovci. Ptám se proto že při vážnějším zranění vyhledávají naši sportovci léčení v zahraničí.neříkám všichni ale většina. Hezký den.
Vrcholoví sportovci jsou často zvyklí překonávat bolest, a pak třeba úplně nedoléčí své zranění. To může být jedna z příčin. Říkám to i z vlastní zkušenosti. Párkrát jsem nedoléčila nemoc, protože jsem měla pocit, že bych ztratila v tréninku. Ale teď už vím, že se nedá nic uspěchat. To přijde až se zkušenostmi.
Zábrda, 15. ledna 2013
Zbrojovka nebo Kometa? Karel nebo Miloš? Brno nebo Brno?
Kometa, Karel a Brno!
danKras, 15. ledna 2013
jakou hudbu posloucháš? jaké knížky čteš? čteš si i v lodi?
Všechno záleží na rozpoložení a náladě a na tom, co zrovna dělám. Něco jiného poslouchám před spaním a něco jiného před závodem. V lodi nečtu vůbec a jinak teď obecně moc času na knížky nemám.
Francka, 15. ledna 2013
V jakém oblečení se cítíte nejlépe? Ty šaty na sportovci roku ti moooc slušeli
Záleží na příležitosti. Pro běžný den nejraději nosím džíny a svetr nebo mikinu. Ale při společenských akcích se velmi ráda obléknu do hezkých šatů.
aleksandr, 15. ledna 2013
kdy plánujete miminko???
Někdy v budoucnu:-) Až najdu toho pravého tatínka.
koučera, 15. ledna 2013
Bavíte se spolu s kanoisty? Slyšel jsem, že ne všichni se mezi sebou snesete, proč? V čem je problém?
Já s nimi žádný problém nemám, jsou to fajn lidi. Zajdu s nima i na pivo. Naposledy jsem byla před týdnem.
pivař, 15. ledna 2013
Proč tolik sportovců pije pivo?:)))))))))
Asi proto, že jim chutná. Ale myslím, že ho pijí i nesportovci...
šprtík, 15. ledna 2013
Prodala byste medaili?
Neprodala!
Jira44, 15. ledna 2013
Na kolik peněz vyjde sezona pro začínajícího veslaře? A kolik si pak v kariéře vydělá?
Musí zaplatit příspěvky, každý klub je má jiné. A klub mu zajistí, aby mohl trénovat. Na trenažéru a i mu půjčí loď. Pokud je úspěšný, dá se to srovnat s příjmem pro normálního člověka. A pokud má štěstí a sežene sponzory, je na tom o trochu líp. Ale jestli to člověk chce dělat jen kvůli penězům, doporučuji si vybrat jiný sport. Fotbal, hokej, tenis atd.
Hašan, 15. ledna 2013
Co si z olympiády nejvíc vybavujete? Co byl pro vás největší zážitek?
Nejsilnější zážitek byl, když mi před čtvrfinále oznámili, že mám natržený sval... A pak samozřejmě když jsem ve finále dojela do cíle a mohla si říct, že jsem to všechno zvládla.
Karlíček19, 15. ledna 2013
Co vás na veslování tak baví? Nechápu, jak někdo může dělat sport, při kterém ani nevidí, kam jede...
Občas je lepší nevidět, kolik ještě zbývá do cíle. A jinak mě na něm baví hlavně to, že jsem celé léto u vody mezi skvělýma lidma:-)
Komeťák, 15. ledna 2013
Každý z brna fandí Kometě, vy doufám ne?:)
Co to je za otázku? :-) Každý může fandit, komu chce. A jinak už jsem odpovídala.
Diego, 15. ledna 2013
Kdo je podle vás nejlepší sportovec na světě?
To se velmi těžko srovnává. Ale pro mě osobně v současnosti Roger Federer.
fanoušek, 15. ledna 2013
Díky za zlatý závod... Byl to zážitek! Jak často vás lidé poznávají na ulici? Kolik jich bylo dnes?
Občas se stane, že mě někdo pozná. Ale osloví mě jen velmi zřídka. Dneska ještě nikdo.
Tony1, 15. ledna 2013
Je velký rozdíl mezi veslováním a pádlováním?
Velký! Už jenom to, že při veslování jedete pozadu a kanoisté dopředu. A samozřejmě kupa dalších rozdílů.
fanda, 15. ledna 2013
Dobrý den, který televizní komentátor u nás umí nejlépe vysvětlit veslování?
Abych pravdu řekla, moc se v televizi na veslování nedívám. Většinou se na závody dívám na stránkách mezinárodní veslařské federace a tam je komentář v angličtině.
OLDA KOKORY, 15. ledna 2013
AHOJ,PROČ JSI NEDOJELAS DO KOKOR NA PLES,BYLAS OČEKÁVÁNA,SNAD PŘÍŠTĚ,OLDA
Vůbec si neuvědomuji, že bych tam měla jet. Asi mě nikdo nepozval, proto jsem nepřijela:-)
Rikki, 15. ledna 2013
Ahoj Mirko!! Vlastne se ani nechci na nic zeptat, jen pozdravit a poprat hodne zdravi a uspechu do dalsich sezon!!! At se dari!
Děkuji!
Lukáš, 15. ledna 2013
Doneslo se k Vám, že na základě článku na idnesu: "Bohatství za olympijské zlato? Na to zapomeňte, doba je zlá" bylo toto téma probíráno na webu zabívajícím se sportovním marketingem http://www.facebook.com/SportBizCZ Případně doporučuji se na některé nápady podívat. Přeji ať se vám i nadále daří a to jak v oblasti sportu, tak v osobní rovině.
Díky za informaci, podívám se na to. Ještě se to ke mně nedoneslo.
Alois Hlína, 15. ledna 2013
Zeman nebo Bilderberg?
Už jsem odpovídala, nejsem rozhodnutá.
Věra Bártová, 15. ledna 2013
Jaké byly vaše pocity poté co jste na OH projela cílem jako první?
Byla to nádhera. Posledních 300 metrů jsem už tušila, že vyhraju, protože náskok jsem měla veliký.
Jakub, 15. ledna 2013
Jaký film je Váš nejoblibenější?
Mám ráda akční filmy, nebo dramata. Třeba Agent bez minulosti.
Jakub, 15. ledna 2013
Čemu se ráda věnujete ve volném čase?
Pokud nějaký mám, ráda zajdu do kina nebo posedím s přáteli u večeře nebo u kávy.
Jakub, 15. ledna 2013
Dodržuje nějaký pravidelný předzávodový rituál?
Mám zažitý způsob rozcvičování, který je před každým závodem hodně podobný. Ale že bych byla pověrčivá a musela si nazout napřed levou, nebo pravou botu, to ne.
Jakub, 15. ledna 2013
Máte nějakou oblíbenou knížku nebo autora? Díky.
Naposledy z toho, co jsem četla, se mi líbilo Milenium.
Jakub, 15. ledna 2013
Komu fandíte ve fotbale a hokeji? Díky předem za odpověď.
V hokeji Kometě Brno a ve fotbale nemám žádný oblíbený klub.
caafa, 15. ledna 2013
Dobrý den, můžete prozradit koho budete volit ve druhém kole prezidentských voleb? Děkuji a přeji mnoho úspěchů.
Ještě nejsem úplně rozhodnutá.
Karolína, 15. ledna 2013
Líbí se vám Vávra Hradílek?
Je to sympatický kluk. Potkáváme se po olympiádě na různých akcích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud