27. srpna 2013 • 16:17

Brokolice, co smrdí jako kapr. Veslařům na MS vůbec nechutná

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští veslaři mají v dějišti mistrovství světa v korejském Čchungdžu problémy s kvalitou jídla. Opakuje se tak situace z olympijských her v Londýně, kde si všichni veslaři stěžovali na nedostatek jídla. Tentokrát je ale problémem spíše jeho kvalita.



"Je to tragédie. Evropskou stravu tu vůbec neumí, všechno je bez chuti nebo příšerně ostré. A navíc je to pořád studené," uvedl skifař Ondřej Synek. S kvalitou stravy mají veslaři problém na hotelu i v jídelně v závodním areálu. "V loděnici je to totálně studené. Úplně všechno, i maso. Ale musíme to jíst všichni. Katastrofa je to i na hotelu. A to máme jeden z těch lepších," přiznal třicetiletý Synek, který patří k hlavním favoritům skifu.

Stejně jako například skifařka Miroslava Knapková pravidelně snídá toast s džemem. "A po týdnu už toho mám plné brejle. Asi jsem rozmazlenej," pousmál se Synek.

"Já si myslím, že moc vybíravá nejsem, ale tady se moc nenajím. Za prvé mi to jídlo moc nechutná, a když přijdeme na hotel, tak tam nic není. Ke snídani sním pár suchých toastů. To asi není úplně ideální, když má člověk podat výkon a nemá tu stravu úplně tak, jak by si představoval," uvedla Knapková pro Český rozhlas.

Člen párové čtyřky Petr Buzrla poukázal na špatnou kvalitu i nedostatečné množství stravy. "Měli jsme například úplně smradlavou brokolici, která smrděla jako čerstvě zabitý kapr," řekl Buzrla, který se svými parťáky dnes postoupil z oprav do semifinále mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud