14. ledna 2011 • 04:59

Máma plavce (†18) varovala: Nechoď po kolejích

Autor: Blesk Pavel Ryšlink
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sebevražda, nebo nešťastná náhoda? Vyšetřovatelé záhadné smrti juniorského reprezentanta v plavání Ondřeje Palatky (†18) stále pracují s oběma verzemi. Čím dál pravděpodobnější je ale druhá varianta. Ondra si v neděli večer zřejmě krátil cestu po železniční trati z Vrahovic do centra Prostějova, když ho tři sta metrů od vrahovického nádraží v nepřehledné zatáčce srazil rychlík.



Blesk.cz

Rodiče i známí ho přitom mockrát varovali, aby tudy nechodil.Vzhledem k tomu, jak je v daném úseku trať nepřehledná, neměl mladík nejmenší šanci přijíždějící vlak uvidět a zřejmě ho ve větrném počasí ani neslyšel.

Stejně tak strojvedoucí neměl šanci střetu zabránit. „Ten kluk si možná ani neuvědomil, co se děje ,a bylo po všem. Musela to být strašlivě rychlá smrt,“ řekli Blesku lidé bydlící v okolí a dodali: „Spousta lidí si tudy krátí cestu, ale je to strašně nebezpečné.“

Palatka měl celý život před sebouFoto facebook.com

„Já vím, že mu doma máma říkala, aby tam nechodil. Škoda že neposlechl, byl to fajn kluk,“ prozradil bývalý spolužák z prostějovského gymnázia, kam Ondřej Palatka ještě loni chodil.

Policisté zatím případ neuzavřeli a prověřují jak verzi nešťastné náhody, tak jiné možnosti. Musí také počkat na výsledky soudní pitvy, kdy toxikologické rozbory a testy na alkohol budou známy až za několik týdnů.

Dnes odpoledne má Ondřej Palatka v Prostějově pohřeb. Vedle rodiny se s ním jistě přijde rozloučit i zástup kamarádů, kteří na Facebooku založili skupinu, v níž na nadějného sportovce vzpomínají. „Vrať se, prosím! Já tomu pořád nevěřím. Nejde to,“ píšou...

Tragicky zesnulý talentovaný plavec Ondřej Palatka.
Tragicky zesnulý talentovaný plavec Ondřej Palatka.


Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud