12. března 2011 • 04:59

Smrt plavce Palatky (†18): Byla to sebevražda!

Autor: Pavel Ryšlink (Blesk)
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když před dvěma měsíci na trati u Prostějova tragicky zemřel talentovaný plavec Ondřej Palatka (†18), hovořilo se o nešťastné náhodě. Prý nedbal varování své mámy a po kolejích si zkracoval cestu z Vrahovic. Jenže vyšetřování tento scénář zcela vyvrátilo – mladý a nadějný sportovec totiž spáchal sebevraždu.



Blesk.cz

Pod jedoucí rychlík si lehl kvůli rozchodu s dívkou.„Případ jsme v těchto dnech uzavřeli a odložili s tím, že bylo jednoznačně vyloučeno cizí zavinění i nešťastná náhoda,“ řekl včera Blesku prostějovský policejní mluvčí Petr Wesgärber.

Podle zdroje blízkého olomouckému ústavu soudního lékařství měl mladík čistými řezy odděleny nohy a hlavu od těla, což podle znalců jednoznačně svědčí o tom, že na koleje si lehl vědomě.

„Prý se s ním zrovna rozešla přítelkyně. Vůbec to nechápu, proč tak zareagoval. Byl to veselej a pohodovej kluk. Nikdy bych do něj neřekl, že se může takhle zachovat,“ řekl Blesku mladík z okruhu Palatkových přátel.



Co se vlastně v neděli 9. ledna stalo? Nadějný juniorský reprezentant v plavání Palatka se vrátil domů ze soustředění. Cestou ještě hýřil vtipem a dobrou náladou. O několik hodin později si však lehl na koleje v nepřehledném úseku na trati mezi Vrahovicemi, kde bydlel, a prostějovským hlavním nádražím.

Když následně strojvedoucí přijíždějícího rychlíku uviděl na kolejích ležící postavu, neměl nejmenší šanci neštěstí zabránit.

„Byl zlatíčko rodičů. Jeho život naplňovalo plavání, jeho velkou láskou byla jeho rodina. Měl maturovat a vystoupat na vrcholky úspěchů, před nimiž stál,“ jsou slova, se kterými se při pohřebním obřadu s talentovaným sportovcem rozloučili příbuzní, kamarádi a známí.

Obřadní síň prostějovského krematoria byla zcela zaplněna. Uprostřed zarmoucení rodiče.
Obřadní síň prostějovského krematoria byla zcela zaplněna. Uprostřed zarmoucení rodiče.

Vstoupit do diskuse
21
Články odjinud


Články odjinud