30. června 2019 • 08:13

Volejbalistky jsou v Limě ve finále, ale Kossányiová se zranila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky v Peru na Challenger Cupu porazily Argentinu 3:0 a zahrají si s Kanadou o postup do elitní Ligu národů. Český tým natáhl šňůru vítězství včetně Evropské ligy již na sedm, avšak přišel o zraněnou tahounku Andreu Kossányiovou. Zkušená smečařka si v závěru semifinále poranila kotník.



Reprezentantky vstoupily do zápasu proti Argentině velmi koncentrovaně a na rozdíl od minulých duelů vedly již od začátku. Servisem držely soupeřky pod tlakem a často bodovaly blokem. Jen touto činností se prosadily v celém semifinále dvanáctkrát.

V polovině druhé sady byla klíčová jejich čtyřbodová šňůra na 16:12. Poklidná cesta do finále se však zadrhla za stavu 18:15 ve třetím dějství. Nejlepší hráčka Kossányiová si při dopadu z bloku zvrtla kotník a po ošetření byla v slzách odnesena.

"Holky hrály velmi agresivně a ve hře dominovaly. Mám pocit, že zranění Kossy trochu ovlivnilo náš výkon na konci třetího setu. Výkon našeho týmu v posledních týdnech roste, z každého zápasu získáváme další zkušenosti," řekl pro svazový web kouč Jannis Athanasopulos.

Před týdnem hrály jeho svěřenkyně ve Varaždínu finále Evropské ligy proti domácím Chorvatkám, dnes je čeká další boj o zlato v kvalifikaci o Ligu národů. "Obrovský kompliment všem dívkám. Všichni chceme věnovat vítězství Kossy a doufáme, že to není nic vážného a bude brzy s námi," dodal řecký trenér.

Po zranění smečařky, která pomohla Olomouci k ligovému titulu a na příští sezonu má angažmá v Polsku, Češky využily třetí mečbol. Pokud porazí také Kanaďanky, dostanou se do prestižní Ligy národů pro 16 družstev.

Partnerem českeho volejbalu je Hyundai.

Kvalifikace volejbalistek o postup do Ligy národů v Limě:

Semifinále:

ČR - Argentina 3:0 (16, 19, 23)
Rozhodčí: Rivera (USA), Grassová (Braz.). Čas: 80 min. Diváci: 100.

Sestava a body ČR: Kossányiová 11, Holásková 5, Orvošová 14, Mlejnková 11, Trnková 10, Šmídová 4, libero Dostálová - Svobodová. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Argentiny: Mercadová 13, Rodríguezová a Lazcanová po 9.

Kanada - Chorvatsko 3:0 (18, 20, 24).

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud