8. září 2022 • 16:52

Perušič a Schweiner se představí v Havířově. Zahrají si letos naposledy v Česku

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český beachvolejbalový pár Ondřej Perušič a David Schweiner nastoupí letos naposledy na domácím turnaji. O víkendu je čeká Letní pohár v Havířově. „Zahrajeme si tu zcela poprvé a zároveň se rozloučíme s českými fanoušky pro letošní rok. Nejlépe samozřejmě titulem,“ prohlásil Ondřej Perušič. Konkurencí jim bude například druhý nasazený pár Jan Berčík a Tadeáš Trousil. Turnaj se rozjede od soboty.



Letní pohár města Havířova je součástí tour asociace beachvolejbalu, která je pod záštitou hlavního partnera skupiny ČEZ. A o víkendu se zakončí velmi atraktivně. Vždyť Perušič a Schweiner nastoupí po evropském šampionátu, ve kterém vybojovali skvělé stříbrné medaile. „Bude to náš poslední letošní turnaj hraný v Česku, což je nám trochu líto. Chtěli jsme se totiž ještě představit ještě na několika akcích, třeba v Praze nebo v Jihlavě. Ale nevyšlo to. Buď jsme měli zdravotní problémy nebo svatební povinnosti. Těšíme se ale na havířovské diváky,“ dodal Perurič, který se svým parťákem vyhrál letos turnaj v Chodově u Karlových Varů.

Pro nejlepší český beachvolejbalový pár to bude zároveň příprava na další program. Čeká je totiž turnaj kategorie Elit v Paříži, a to na přelomu září a října. „To by mohla být možná poslední letošní akce naše. Uvidíme se ale ještě podle našeho zdravotního stavu nebo výsledku v Paříži,“ prohlásil Schweiner.

V Havířově se představí také ženy, nejvyšší nasazený párem je Andrea Lorenzová s Valentýnou Hynkovou, celkem dorazí patnáct dvojic a mužských šestnáct párů. Hlavní soutěž začne v sobotu od 8:30, finálové duely jsou na programu v neděli od 13:45.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud