Marie Sehnálková
Premium
7. září 2023 • 12:00

Kubánský klenot v Česku: Jak získal Prostějov nejlepší volejbalistku světa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mistrovství Evropy na sebe strhla veškerou pozornost. Melissa Vargasová, jedna z nejlepších univerzálek planety. Její tvrdé smeče, obrovský výskok a dělová podání budí úžas po celém světě. Ještě před pár lety přitom současná hvězda světového volejbalu hrála v Prostějově. Přečtěte si životní příběh kubánské rodačky, kterou země potrestala čtyřletým zákazem hrát.



Volejbalistky Turecka poprvé v historii slaví titul mistryň Evropy. Klíčovou hráčkou, která vynesla tým až na vrchol, se stala Melissa Vargasová. Turecká univerzálka během dramatického finále nastřílela 41 bodů, její servis létal rychlostí 112 kilometrů v hodině a míče zasahovala ve výšce přes tři metry. „Tohle je výkon jak z jiné planety,“ žasl komentátor živého přenosu.

Instagramový účet Vargasové doslova přes noc narostl o téměř milion sledujících „Královna volejbalu,“ rozplývali se fanoušci na sociálních sítích. „Moc děkujeme, že jste si nás vybrala. Jste jedna z nás,“ vzkazovali jiní. Naráželi tím na skutečnost, že Vargasová turecké občanství získala teprve před dvěma lety. Talentovaná sportovkyně se totiž narodila a vyrůstala na Kubě.

Volejbal začala hrát, když jí bylo osm. Už ve třinácti nakoukla do seniorské reprezentace a o rok později byla zvolena nejlepší kubánskou volejbalistkou.  I přes svůj nízký věk měřila téměř 190 centimetrů a oplývala nezvyklou sílou i pohybovým nadáním. „Takový talent se rodí jednou za deset let,“ špitalo se ve volejbalových kuloárech.

Není divu, že kolem zázračného dítěte začaly kroužit týmy z nejprestižnějších volejbalových lig světa. Smlouvu s ní ale nakonec překvapivě podepsal klub z Prostějova.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud