Martin Hašek
15. prosince 2012 • 05:00

Nová hvězda Soukalová: Zpěv, klavír, malování, ruční práce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlon rozhodně není jedinou disciplínou, v níž vyniká Gabriela Soukalová, která v pátek senzačně vyhrála sprinterský závod Světového poháru ve slovinské Pokljuce. Třiadvacetiletá dívka hraje ráda na klavír, nazpívala povedený videoklip a dokonce si sama razí medaile.



Sportovní geny má Soukalová v rodině, oba její rodiče pracují jako biatlonoví trenéři. A její maminka Gabriela v roce 1984 pod jménem Svobodová přispěla ke stříbrné medaili běžkařské štafety na olympiádě v Sarajevu. Soukalová mladší také začínala jako běžkařka, ale skončila u biatlonu.

Vítězka z Pokljuky se ale dovede od sportu také odreagovat. Vystudovala Vyšší uměleckou školu, obor Ražené medaile a mince. Proto také v rámci bakalářské práce navrhla medaili pro mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě.

„Nikde jsem je nenabízela,“ říká Soukalová s úsměvem. Na Vysočině se tak bude začátkem příštího roku bojovat o medaile vyrobené mezinárodní biatlonovou unií.

Soukalová také devět let hrála na klavír a hudba je stále jejím velkým koníčkem.

„Když jsem měla ve škole dlouhou chvíli, natočili jsme s kamarádem klip. No, dlouhá chvíle, spíš jsem občas chodila za školu,“ řekla o loni nazpívané baladě Scarborough Fair.

Ve volném čase ráda kreslí portréty, ale z biatlonistů zatím nakreslila jen Jiřího Holubce, asistenta u týmu žen.

„Dostal portrét k Vánocům,“ řekla Soukalová.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud