4. prosince 2022 • 14:35

Novák se při zrychlení propadl, v Norsku skončil čtyřiadvacátý. Bodovaly i Češky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžař Michal Novák doběhl na Světovém poháru v Lillehammeru v závodu na 20 km s hromadným startem klasicky na 24. místě v kontaktu se špičkou. V závodě žen na stejné trati bodovaly obě české reprezentantky na startu, Kateřina Janatová skončila na 34. a Tereza Beranová na 45. místě. Norský triumf vedl před domácími fanoušky lídr seriálu Paal Golberg. V závěrečném finiši žen porazila Švédka Frida Karlssonová domácí Tiril Udnes Wengovou, norská lyžařka si ale díky druhému místu upevnila vedení v průběžném hodnocení seriálu.



Novák se od startu držel v početné čelní skupině a měl šanci navázat na 14. místo z pátečního závodu na 10 km volně. V polovině trati figuroval na mezičase na 10. místě, při následném zrychlení tempa se ale balíkem propadl dozadu.

Závěrečný finiš zvládl suverénně nejlépe Golberg, který si připsal první triumf v sezoně, na stupních vítězů byl ale ze šesti závodů už počtvrté. Druhého Sjura Rötheho porazil o devět desetin. Martin Löwström Nyenget zaostal o 1,1 sekundy a další Nor Didrik Tönseth ztratil na čtvrtém místě 1,7. Novák měl na 24. příčce manko 8,9 sekundy.

Janatová, jež si v páteční desítce volně vyrovnala 13. místem osobní maximum v distančních závodech, tentokrát na nejlepší nestačila. Třiadvacátá žena sobotního sprintu za vítězkou zaostala o 2:52,1 minuty, Beranová ztratila více než pět minut.

Karlssonová nastoupila spolu s krajankou Ebbou Anderssonovou necelé tři kilometry před cílem, zhruba sedmisekundový náskok před soupeřkami ale neudržely. Závěrečný těsný souboj s Wengovou o druhé vítězství v sezoně však Švédka zvládla a vyhrála o šest desetin sekundy. Anderssonová skončila s odstupem 1,2 sekundy třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud