20. února 2013 • 13:11

Nezdolná Vonnová. Den po operaci kolena dřela v tělocvičně

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká sjezdařka Lindsey Vonnová je považována za velkou bojovnici, což dokazuje také po operaci kolena, jež si ošklivě zranila na mistrovství světa. S humorem bere jizvy, které v létě prý bude muset zakrývat dlouhými sukněmi. Ale hlavně už trénuje, aby na podzim mohla znovu závodit ve Světovém poháru a nachystala se na Hry v Soči.



Čtyřnásobná vítězka Světového poháru zveřejnila na Facebooku fotografii, na níž stojí před velkým zrcadlem v posilovně, cvičí s medicinbalem a berle má opřené o stěnu.

„Trvalo to jen den po operaci, než šla Lindsey cvičit. Nevydrží dlouho sedět, taková je. Říkala jsem jí, že jí karma napovídá, aby si konečně odpočinula. Jen na mě zakoulela očima,“ popisovala lyžařčina sestra Laura Kildowová ve svém blogu.

Právě ona doprovází sjezdařku po závodech poté, co se Vonnová rozešla s manželem Thomasem. Pomáhá jí, vaří, společně přebývají v obytném voze. Kildowová na webu také popisovala, jak odsud v den osudného super-G na mistrovství světa ve Schladmingu vyrazila do cílového prostoru jako obvykle. Jenže den se protahoval, kvůli mlze se start z dopoledne po čtvrthodině odkládal a odkládal. Až ve 14:17 dostala Kildowová od sestry zprávu.

Vonnová plánuje na léto nošení dlouhých sukní.Foto Facebook Lindsey Vonnové
„Ok, vypadá to, že budeme závodit. Vezmi mi batoh a jdi, prosím, do cíle.“

Odvětila: „Nasaď si závodní tvář.“

Vonnová jí pak napsala: „To udělám. Už je na svém místě.“

Díky tomu Kildowová neměla strach, jak po dlouhém čekání její sestra závod zvládne. Však Vonnová také jela za medailí. Jenže pak po dlouhém skoku dopadla do hlubokého sněhu, její pravé koleno se ošklivě prohnulo a lyžařka se kutálela po svahu v agonizující bolesti.

„Vždycky jsem s ní až do doby, než jde na start. Pak na ni čekám v cíli. Teď jsem nevěděla, co dělat. Jen jsem jí poslala zoufalou zprávu: Prosím, buď v pořádku,“ líčila Kildowová.

Když se pak dostala za sestrou do nemocnice, našla olympijskou vítězku ve sjezdu v slzách. Rentgeny však vyvrátily lyžařčiny nejhorší obavy. „Nebylo to tak zlé, jak Lindsey myslela. Nebyl to konec kariéry, Vancouver nebyl její poslední olympiádou a Schladming nebyl jejím posledním mistrovstvím světa. Ale do Soči to bude dlouhá cesta.“

Na tu se Vonnová vydala prakticky hned. Z nemocnice odmítla odjet na kolečkovém křesle. A po operaci se hned pustila do práce, kterou využije i pro reklamu. Zveřejnila totiž obrázek, na kterém cvičí s míčem na nemocničním lůžku, u nohy má láhev s logem výrobce energetického nápoje, jenž ji sponzoruje. „Když nenecháte překážky vstoupit do vaší cesty, to vám dá křídla,“ zní heslo, k němuž dodala: „Když spadnete, zase vstaňte!!“

Momentálně je doma ve Vailu, kde má po boku rodinu. „Bude to dlouhá a těžká cesta, ale budu zpět.“ Americký šéftrenér Patrick Riml k tomu dodal: „Díky bohu měla v holeni jen vlasovou zlomeninu. Začala s rehabilitací a udělá vše, aby v Lake Louise už mohla být na závodech.“

Cvičit šla lyžařka už den po operaci.
Cvičit šla lyžařka už den po operaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud