17. února 2013 • 12:49

Vonnová se chce vrátit na lyže v listopadu v Lake Louise

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vážném zranění kolena se chce nejlepší sjezdařka posledních let Lindsey Vonnová vrátit k závodům v listopadu v kanadském Lake Louise. Podle šéfa americké reprezentace Patricka Rimla je reálné, že stihne začátek Světového poháru a hlavním cílem zůstává účast na olympiádě v Soči, kde by chtěla obhajovat zlato ve sjezdu.



Vonnová se zranila minulý týden při těžkém pádu během super-G na mistrovství světa ve Schladmingu. Ve Vailu se podrobila operaci přetrženého křížového i postranního vazu, optimismus jí navíc dodala informace, že hlavice holenní kosti oproti první diagnóze zlomená nebyla.

"Koleno nevypadá moc dobře. V létě to bude chtít dlouhé sukně," napsala na facebooku a připojila fotografii operované nohy. Osmadvacetiletá Američanka vyhrála čtyři z posledních pěti Světových pohárů a sbírala křišťálové glóby v rychlostních disciplínách jako na běžícím páse.

V této sezoně ale i kvůli podzimním střevním potížím nebyla schopna konkurovat Slovince Tině Mazeové.

I bez Vonnové reprezentace USA dominovala MS ve Schladmingu. Díky Tedu Ligetymu a jeho třem zlatým i mistryni světa ve slalomu Mikaele Shiffrinové vyhrála vůbec poprvé hodnocení zemí. ulia Mancusová navíc přidala bronz.

Soupeřka Vonnové Tina Mazeová krátce poté, co viděla ošklivý pád své soupeřky
Soupeřka Vonnové Tina Mazeová krátce poté, co viděla ošklivý pád své soupeřky


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud