Ivo Pospíšil
27. února 2013 • 10:31

Krásná Miriam. Biatlonistka Gössnerová, co září na MS v lyžování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma týdny jste ji mohli vidět v Novém Městě na Moravě. Blonďatá krasavice s puškou na zádech a rychlým během na lyžích. Jestli ale máte Němku Miriam Gössnerovou zafixovanou jako pouhou biatlonistku, mýlíte se. Ona umí upozornit i jinde. A teď na MS v klasickém lyžování ve Val di Fiemme znovu nahání světovou elitu. Včera ji od bronzu dělila půl vteřina!



Letošní únor pro ni není vůbec šťastným měsícem. Když jela Miriam Gössnerová na MS v biatlonu do Nového Města na Moravě, měla nechat zapomenout na krajanku Magdalenu Neunerovou, která vloni ukončila kariéru a získat řadu medailí. Neuspěla.

Nevadí, řekla si a obdivuhodně sebrala síly na další závody, na něž se vedle biatlonu specializuje. A odcestovala na MS v klasickém lyžování do Val di Fiemme. Včera zde v závodě na 10 km byla blíže medaili, než ve svém oblíbeném biatlonu. Bronz ji utekl o pouhou půl vteřinu.

VIDEO: Takhle Němka dojela do cíle.

Jakmile pak Gössnerová viděla výsledkovou tabuli: 3. Julia Čekalevová -32,7, 4. Miriam Gössnerová -33,2, rozplakala se.

„Je to opravdu nepříjemné. Cítila jsem se před závodem jako obvykle, chtěla jsem si jet svůj závod. Škoda té půl vteřiny. Zejména když víte, že se určitě dala na trati někde nahnat,“ smutnila.

Zase zůstala s prázdnou. A to i přesto, že sklidila od fanoušků bouřlivé ovace. Dvaadvacetiletá Němka totiž jen potvrdila svůj vynikající fyzický fond. Aby ne, v biatlonu patří mezi nejrychlejší běžkyně.

Zlepšit střelbu, mohla by se směle měřit s dominující Norkou Torou Bergerovou. Jenže v Novém Městě na Moravě patřila na střelnici mezi nejvíce chybující závodnice. Alespoň co se špičky týče.

VIDEO: Portrét Miriam Gössnerové.

Ovšem i mezi klasiky není žádnou neznámou. Je členkou stříbrné německé štafety z OH ve Vancouveru nebo z MS v Liberci.

A ani ve Val di Fiemme není jedinou zástupkyní biatlonu. Důkaz? Jako čtrnáctá včera skončila Finka Kaisa Mäkäräinenová, jednatřicátá pak zase Seline Gasparinová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud