Martin Hašek
21. ledna 2024 • 13:15

Nezastavitelná Ledecká! Druhý start na prkně = druhý triumf. O setinu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká si na víkend odskočila z lyží na prkno a ze snowboardových závodů Světového poháru v bulharském Pamporovu veze domů hned dvě vítězství. Sobotní triumf zopakovala STR i v neděli. Tentokrát se ale k vítězství propletla několika hodně těsnými jízdami. Ve finále porazila Rakušanku Sabine Schöffmannovou o jedinou setinu sekundy.



„Bylo to hodně obtížné. Všechny holky jezdily skvěle a časy byly podobné. Ve finále bylo těžké říct, která z nás byla rychlejší. Ale určitě to byla zábava,“ hodnotila Ledecká.

Stejně jako v sobotu vyhrála kvalifikaci, ale ve vyřazovacích jízdách svedla několik těsných soubojů. V osmifinále ještě bez větších potíží porazila Italku Elisu Favaovou. Ve čtvrtfinále ale zvítězila nad Italkou Luciou Dalmassovou o 11 setin sekundy. Dalmassová předtím v osmifinále porazila další reprezentantku Zuzanu Maděrovou, která se po chybě na trati nedostala do cíle.

V semifinále pak Ledecká znovu svedla napínavý boj s Japonkou Tsubaki Mikiovou. Stejně jako v sobotu se s ní potkala v jízdě o finále a znovu uspěla, ale tentokrát jen o 7 setin sekundy.

Ve finále se pak chystal střet s Rakušankou Sabine Schöffmannovou, která před rokem v Rogle jako poslední na snowboardu Ledeckou porazila. Na mezičase STR prohrávala o pět setin, ale v závěru zabrala a zvítězila o jedinou setinu sekundy. Schöffmannová se v cíli jen nevěřícně chytla rukou za přilbu.

„Musím ještě trochu potrénovat na takhle tvrdém sněhu, moc možností jsem zatím neměla. Nebyly to podmínky pro mě, mám radši skluznější sníh,“ řekla Ledecká. „Ale jsem moc ráda, protože to byly dobré jízdy.“

Ledecká se díky dvěma vítězstvím v paralelním slalomu dostala v pořadí disciplíny na třetí místo. Na vedoucí Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou ztrácí 125 bodů.

Příští víkend už se STR opět vrací na lyže. V její oblíbené Cortině d´Ampezzo ji od pátku do neděle čekají dva sjezdy a super-G.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud