Martin Hašek
11. března 2014 • 17:00

Samková po děsivém pádu brečela bolestí, ale v nemocnici už měla hlad!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemným zraněním skončila olympijská sezona pro snowboardcrossařku Evu Samkovou. V tréninku na dnešní závod Světového poháru ve švýcarském Veysonnaz si zlomila kotník. Podle prvních zpráv se však jedná o čistou zlomeninu, pro jejíž zotavení by měla stačit šestitýdenní léčba.



Štěstí v neštěstí měla zřejmě olympijská šampionka Eva Samková při dnešním vážném pádu. Z trati ve Veysonnaz pro ni musel přiletět vrtulník, v nemocnici se ukázalo, že kromě otřesu mozku a vykloubeného ramene utrpěla ještě zlomeninu kotníku, která by se mohla rychle vyléčit bez vážnějších následků do budoucna.

„Prvotní vyšetření ukázala na čistou zlomeninu. Eva by ale do šesti týdnů měla být relativně v pořádku a bez vážnějších následků, takže ty zprávy jsou pro nás poměrně pozitivní,“ uvedl reprezentační trenér Marek Jelínek.

„Už je jí líp, akorát ji bolí hlava. Když jsem přijel do nemocnice, měla dokonce hlad. Teď je samozřejmě taková nešťastná, naštvaná, ale je to mnohem lepší, než když ji nakládali do vrtulníku.“

Samková ve Veysonnaz usilovala o prodloužení teoretické šance na vítězství ve Světovém poháru. Po druhém místě kvalifikaci však v úterním tréninku upadla.

Hvězdičky viděla deset minut

„Je tam takový krkolomný skok, který když člověk neskočí ideálně, pošle ho to rovnou do boulí. Evka to v první jízdě přelítla, tak to pak chtěla udělat jinak, ale přehnala to se dřepem, cukla s vrškem a už to bylo,“ popsal osudový moment Jelínek.

„Do bezvědomí neupadla, rovnou brečela, ale hvězdičky viděla ještě deset minut. Hodně jí bolelo rameno a hlavně kotník, ani jsme nesundávali botu.“

Dojatá Samková: Z koně má větší radost než z medaile
Video se připravuje ...

Zatímco zbytek týmu se ve středu ráno přesune na závěr Světového poháru do Španělska, česká snowboardcrossová jednička zamíří zpátky do Čech.

„Zatím nevíme, jestli převoz proběhne letadlem nebo autem, ale rozhodně chceme, aby se tak stalo do zítřějšího rána, protože ji tu nechceme nechat samotnou. V Čechách Eva podstoupí vyšetření měkkých tkání a pak se rozhodne o dalším postupu,“ upřesnil Jelínek.

O zlatou olympioničku se budou starat největší české kapacity v čele s vedoucím lékařem Centra zdravotnického zabezpečení sportovní reprezentace a předsedou zdravotní komise Českého olympijského výboru Jaroslavem Větvičkou a Robertem Freiem z Centra pohybové medicíny Pavla Koláře.

Před startem posledního podniku Světového poháru je Samková v průběžném hodnocení Světového poháru stále třetí.

„Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby v celkovém hodnocení skončila v nejlepší trojce, ale to teď není vůbec důležité. Myslím, že už tím výsledkem v Soči Eva absolutně splnila jakékoliv představy a očekávání, takže o žádnou sportovní tragédii se nejedná,“ říká Jelínek.

VIDEOBLOG: Vyznání pro Samkovou. Tenhle knír je pro tebe
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud