11. března 2014 • 12:59

Hororový trénink Samkové! Zlatá Eva si zlomila kotník a odvezl ji vrtulník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská vítězka Eva Samková se zranila po pádu v dopoledním tréninku na dnešní závod Světového poháru ve snowboardcrossu ve švýcarském Veysonnaz. Po jednom ze skoků upadla, vážně si poranila kotník (prý si ho zlomila), vyhodila rameno a má otřes mozku. Místo prvního závodu po triumfu na olympiádě v Soči tak putovala vrtulníkem na vyšetření do nemocnice.



Samková měla na jednom ze skoků v trénincích problémy, stejně jako mnoho dalších závodníků. Byl na něm moc prudký dopad a následovaly po něm tři boule. "Byl to nesmysl. Debilní věc. Zranilo se na tom několik dalších lidí v tréninku a pak i v závodu," řekl trenér české snowboardistky Marek Jelínek.

Trenéři apelovali na organizátory, aby inkriminované místo změnili. "Ale jen trochu upravili skok, ten dopad a boule tam nechali. Neměly tam co dělat, právě na nich si Evka namlátila v docela velký rychlosti," uvedl kouč. "V první jízdě to přelítla, tak chtěla být kratší a hodilo jí to do těch boulí," popisoval Jelínek.

Eva Samková si na této sjezdovce způsobila vážná zranění.
Eva Samková si na této sjezdovce způsobila vážná zranění.

Kotník jí bolel tak, že brečela

Samková zůstala ležet na trati s otřesem mozku. "Hvězdičky prý měla ještě deset minut potom," uvedl trenér české závodnice. "Bolí ji rameno, ale to se snad jen tradičně vyhodilo. Ale kotník ji bolel tak, že brečela. Nemohli jí sundat botu."

Dvacetiletá snowboardistka odletěla vrtulníkem na další vyšetření do nemocnice. "Za dvě hodiny snad budeme vědět víc," řekl kouč.

Samková byla v pondělní kvalifikaci druhá, prohrála jen s Kanaďankou Dominique Maltaisovou, vedoucí ženou průběžného hodnocení Světového poháru. Samková figurovala před dnešním závodem v seriálu na třetí pozici 200 bodů za Američankou Lindsey Jacobellisovou.

Po Veysonnaz se pojede už jen závěrečný snowboardcross SP tuto sobotu ve španělské La Molině.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud