23. ledna 2016 • 14:26

Po kvalifikaci ovládla i závod! Finále bylo na lokty, řekla Samková

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od zlaté olympiády v Soči zažila snowboardkrosařka Eva Samková pocit z vítěztví. V sobotním závodě Světového poháru v německém Feldbergu nejdřív havarovala v tréninkové jízdě, ale v závodě po dramatickém průběhu zvítězila.



Samková se ve Feldbergu vrací do Světového poháru po měsíční pauze, když v úvodním závodě sezony v Montafonu odstoupila kvůli vykloubenému ramenu a následně také léčila angínu. Ve Feldbergu sice v pátek vyhrála kvalifikaci, v sobotu ráno se ale její příběh zkomplikoval. V tréninku měla nehodu a spadla na hlavu.

„Včera bylo úplně azuro, teď to bylo mokré a uklouzané, pořádně jsem neviděla, sešlápla jsem bouli tak, že mě to nakoplo,“ vysvětlovala Samková. „Následoval kotrmelec dopředu, bylo to nepříjemné. Zvedla jsem se hned, ale nebylo to ideální. V dalších jízdách jsem se ale rozjela.“

Ve vyřazovacích jízdách postoupila Samková bez problémů do semifinále, pak ale musela řešit problémy. Na startu vždy ztratila a musela v riskantní tlačenici na trati bojovat o vylepšení pozice.

Eva Samková vyhrála v německém Feldbergu kvalifikaci, pak ovládla i samotný závod
Eva Samková vyhrála v německém Feldbergu kvalifikaci, pak ovládla i samotný závod

„V první jízdě byl start v pohodě, ten zbytek nebyl nic moc. Nemám po nemoci ještě sílu, ve finále jsem byla na startu suverénně poslední,“ říkala Samková. „Bylo to trochu dramatické, kontrolovala jsem to ještě před cílem, bylo to na lokty… Takže pro příště poučení, nešahat nikam kolem a co nejdál od soupeřky…“

Samková vyhrála první závod od olympijských her v Soči, kde triumfovala téměř před dvěma lety. Poté jí zbrzdilo několik zranění. V březnu 2014 si zlomila kotník a potíže s ním má dodnes. Staré zranění se znovu ozvalo v tomto týdnu.

„Kotník mě začal zlobit na podzim. Jak jsem ho měla zlomený, tak se to zničehonic blokne, občas mě v tom píchá,“ vysvětluje Samková. „Je to takové, že to zničehonic zase přestane. Při tréninku mě to nebolelo, ale nepustil mě dopředu. Ráno zase najedno nic, snad už to nebude…“

Samková v současnosti není na vrcholu fyzických sil také proto, že celý prosinec léčila angínu a zotavovala se také ze zranění ramene z úvodního závodu sezony v Montafonu.

„Tohle byla třicetisekundová trať, takže jedině dobře, to mi hrálo do karet. To člověk vyrazí a je dole,“ hodnotila Samková, kterou další závod ve Feldbergu čeká v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud