28. listopadu 2008 • 06:00

Neumannová couvla před masopustem!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále mistrovství světa v lyžování? Kdepak! Přednost má německý masopust! Kvůli reji masek a průvodu bujarých Germánů v kožených kalhotách rozhodli čeští organizátoři MS 2009 o posunutí finále ve sprintu z 23. na 24. února.



O přeložení závodů požádala pořadatele televize ARD. „Masopustní oslavy jsou v Německu velmi populární, stanice z nich vysílá přenosy a měla by problém najít ve svém vysílání volné místo pro MS. Vyšli jsme vstříc. Chceme, aby sledovanost mistrovství světa byla co nejvyšší," vysvětlil ČTK sportovní ředitel mistrovství světa Michal Lamplot.

Šéfce šampionátu Kateřině Neumannové a jejímu týmu přesun nezpůsobí velké problémy, 24. února byl totiž na programu volný den, jenž se prostě jen přesune na ten masopustní.

Masopust mění program MS v Liberci ›››

Co je to Fasching?

Německý masopust - Fasching (v Rakousku Fastnacht) začíná 7. ledna po svátku Tří králů a vrcholí šest týdnů před Velikonocemi. Je především časem karnevalů, tanenčních zábav a milionů litrů piva. Masopustní výkřiky „Helau!" nebo „Alaaf!" (podle regionu) uslyšíte snad tisíckrát za den.

Články odjinud


Články odjinud