31. března 2010 • 17:19

Sáblíková byla u kadeřnice. A dostala vyznamenání

Autor: ČTK, bke
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klid, dlouhý spánek, televizi a dobré jídlo si dopřávala rychlobruslařka Martina Sáblíková ve volném týdnu po úspěšné sezoně. Dvojnásobná olympijská šampionka a mistryně světa ve víceboji ale už opět lehce běhá nebo jezdí na kole.



"Vydržela jsem asi čtyři dny nic nedělat," řekla dvaadvacetiletá hvězda na dnešním přijetí u ministra obrany, kde převzala Záslužný kříž druhého stupně.

V džínech, košili a saku vypadala odpočinutě, měla dobrou náladu a nový účes. "Chtěla jsem ze sebe udělat opět člověka. Na olympiádě jsem nebyla tři měsíce ostříhaná," uvedla.

Dodržela své předsevzetí, že ve volnu bude dlouho spát. "Vydržela jsem do půl jedenáctý, což bylo velice příjemný," řekla Sáblíková. Při svém nicnedělání koukala na televizi, scházela se s přáteli a dobře jedla. Přibrala? "Právě, že ne," poznamenala.

Před třemi dny už začala s pohybem. Když se jí chce, zajde si na tři čtvrtě hodiny zaběhat nebo se projede na kole. "Je to spíš uvolnění, hýbání se, ale řekla bych, že tělo po pauze bolí."

Od trenéra Petra Nováka mají s Karolínou Erbanovou na rozdíl od mužů z jejich tréninkové skupiny volnější režim.

"Mají dobu hájení, měsíc budou mít aktivní odpočinek," řekl Novák. Po náročné sezoně klade důraz na odpočinek, ale nastínil i cíle pro další sezonu. "Rok po olympiádě nemusí být Martina první, jen na podiu," dodal.

Ryhlobruslařka Martina Sáblíková na návštěvě u ministra obrany Martina Bartáka
Ryhlobruslařka Martina Sáblíková na návštěvě u ministra obrany Martina Bartáka

Sáblíková netušila, co pro ni trenér přichystal na léto. "On už to asi víc, ale nechce mi to říkat, aby mi ve volnu nekazil náladu," řekla. Novák ale o programu ještě nerozhodl. "Musíme počkat na rozbory, které ukážou, v jakém stavu bude tělo," prohlásil.

Na cyklistických závodech či na kolečkových bruslích se Sáblíková asi někde objeví, ale zdá se, že nepůjde o nic cíleného.

"Když bude někde nějaká časovka, která se nám bude hodit do termínu, tak to absolvuje," řekl Novák s tím, že nechce na svou hvězdnou svěřenkyni vytvářet v létě zbytečný tlak. "Ať se chvilku pobaví, stresů měla dost," dodal.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud