16. července 2011 • 11:35

Angličtí ragbisté? Prý banda opičáků!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angličtí ragbisté dráždí necelé dva měsíce před začátkem mistrovství světa pořádající Nový Zéland, jehož premiér John Key je dnes označil za "bandu opičáků". Anglická reprezentace si totiž minimálně pro jeden zápas v turnaji vybrala černé dresy i trenky, které jsou tradičním poznávacím znamením ragbyové velmoci a hostitelů letošního šampionátu. Jejich národnímu týmu se proto říká All Blacks.



"Je jenom jeden tým, který nosí hrdě černou a to jsou All Blacks," prohlásil premiér Key.

Novozélandští ragbisté hrají celí v černém od roku 1874 a přiléhavou přezdívku mají už 106 let. Anglie svým rozhodnutím podle mnohých rozpoutala v předstihu psychologickou válku.


Podle renomovaného ragbyového televizního komentátora Keithe Quinna jde o výsměch Novému Zélandu. "Proč si ze všech barev duhy vyberou zrovna tu, kterou má pořádající země?" uvedl.

Šéf novozélandského ragby Steve Tew prohlásil, že ho zástupci Anglie ujistili, že jde o poklonu. Fanoušky tím ale neuklidnil a na sociálních sítích na internetu se proti kroku Angličanů začali bouřit.

Kapitán All Blacks Richie McCaw zůstává v klidu. "Problém by byl, kdyby na tom, v jakých dresech hrajeme, záležely naše výkony," konstatoval. Angličané mají jako hlavní barvu bílou, k níž měli dosud alternativu v šedé.
Tradiční novozélandský rituál před zápasem - haka
Tradiční novozélandský rituál před zápasem - haka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud