17. září 2011 • 05:00

Tatran PŘÍUŠNICE! Florbalový tým čelí nečekanému soupeři

Autor: nap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak takové problémy byste před začátkem sezony u florbalového družstva nehledaly. Tým jednoho z největších kandidátů na titul - Tatran Střešovice, kosí příušnice. A to doslova ve velkém. Nemoc totiž postihla velkou část kádru!



Tři hráči Střešovic se už s nemocí potýkali v průběhu srpna, Teď se k nim přidalo dalších pět nakažených borců. Na tréninkovou zátěž tak mohli zapomenout Dušan Přívara, Patrik Dóža a Marek Vrána, ke kterým se v týdnu přidali Michal Vrtiška, Aleš Hlavička, Tomáš Kafka, Michal Podhráský a Jan Olšiak.

„V úterý jsme byli na testech, ve středu byly výsledky. Ti, co měli pozitivní nález, byli vyřazeni z kádru a netrénují. Hráči si příušnice přivezli z prázdninového Slovak Open,“ říká sekretář klubu Jiří Šatoplet.

Že se nejedná o žádnou legraci, potvrzuje případ Dušana Přívary, který se s nemocí pral dokonce na jednotce intenzivní péče.

Situace Střešovic je o to složitější, že tým se musí kromě extraligy připravovat i na Ligu mistrů, která otevře své brány již v říjnu. V současné době se plné zátěži může podrobit pouhých čtrnáct hráčů. "V prvním týmu máme evidovánu 27 hráčů, a kvůli nabitému programu jsme ho zatím nezužovali," říká Šatoplet.

Tomáš Kafka příušnicím neuniklaFoto Barbora Reichová (Sport)
V Tatranu se však přeci jen blýská na lepší časy. "Nejhorší to bylo o minulém víkendu, ale teď se kluci postupně uzdravují," posílá fanouškům naději kouč Jan Zahalka.

Ani odklad utkání tak prý nehrozí. Tatran se v prvním zápase potká s brněnskými Buldoky, chybět by týmu měli již jen dva hráči. Důležitá však bude absence reprezentačního gólmana a opory Střešovic Tomáše Kafky, který do utkání nastoupit nemůže.

Právě Kafka si z celé situace příliš těžkou hlavu nedělá. Svůj tým na facebookových stránkách přejmenoval na Tatran Příušnice, čímž pobavil nejen své spoluhráče, ale i fanoušky pražského týmu.

Nakažení příušnicemi se nemusí bát ani soupeři českého mistra. „Konzultovali jsme to s lékaři. Věříme tomu, co nám řekli na epidemiologickém oddělení. Ti, co byli nakažení a vyléčili se, už se postupně připojují k týmu. Kdo je nemocný, je v domácí karanténě,“ uklidňuje situaci kouč.

Opora Tatranu týmu nepomůže
Opora Tatranu týmu nepomůže



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud