4. prosince 2011 • 08:27

Esa MMA padla. Hamršmíd a Reinders prohráli v 1. kole

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potkali se s krutou realitou. Nejlepší čeští zápasníci MMA neuspěli v duelech se světovou špičkou. Michal Hamršmíd i André Reinders podlehli v sobotu večer na akci GCF: Redemtion svým protivníkům hned v prvním kole. První byl uškrcen, druhý dostal k.o.



Akce roku českých ultimátních zápasů MMA, což je nejtvrdší bojový sport odehrávající se v kleci, dopadla pro tuzemskou elitu neslavně. Pražskou halu na Podvinném mlýně sice navštívilo 2200 diváků, jenže místo oslav viděli, jaký je rozdíl mezi světovou špičkou a nejlepšími domácími borci.

Hlavní hvězda Michal Hamršmíd podlehl ve váze do 59 kg americkému soupeři Eriku Lukovi v prvním kole. Soupeř z American Top Teamu, což je jeden ze tří nejlepších klubů světa, ho po pár minutách uškrtil.

„Bohužel se mu povedlo dostat mne na zem a tam se mi na něj nepodařilo najít účinnou zbraň,“ litoval český gladiátor desetiletí, jenž tak nevyužil velkou šanci. Kdyby vyhrál, byl by jedním z mála Evropanů, který má skalp bijce z USA a mohl se dostat do nejlepší ligy světa UFC, která má v bojových sportech stejnou reputaci jako hokejová NHL.

Rozhodčí odděluje Andre Reinderse v červených rukavicích od Tora Troenga v modrých.
Rozhodčí odděluje Andre Reinderse v červených rukavicích od Tora Troenga v modrých.

Jen chvíli před Hamršmídem potkal ještě krušnější osud Andrého Reinderse. Česká naděje váhy do 83,9 kg si neporadila se Švédem Torem Troengem (číslo 7. v evropském žebříčku). Zástupce pražského Hanuman Gymu byl po pár minutách boje v postoji tvrdě sražen k zemi levým hákem a soupeř ho pak na zemi dalšími dvěma údery dorazil. „Troeng po zápase říkal, že si rozhodující ránu celou dobu připravoval,“ uvedl smířeně Reindersův trenér Petr Macháček.

Aby toho nebylo málo, porážkou skončilo i třetí měření sil s mezinárodní konkurencí. Josef Král (kategorie do 77 kg) musel vzdát ve 2. kole souboj s Victorem Halmim z Maďarska, protože mu protivník vyrazil čtyři zuby z dolního patra i s kusem kosti.

V dalších zápasech získali český titul František Smetánka (do 93 kg) a David Kozma (do 70,3 kg). Knockout večera předvedl Martin Šolc, jenž poslal pěstí svého soupeře Marka Pilaře do bezvědomí a poražený musel ještě v kleci dostat od zdravotnické služby krunýř na zpevnění páteře.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud