Ilona Kolářová
19. října 2013 • 16:32

S cyklistikou se pereme, říkají multifunkční dvojčata Drahotova

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiný styl chůze. To je jeden z mála parametrů, podle kterých je možné od sebe rozeznat Anežku a Elišku Drahotovy. Vzhled, účes, oblečení, vše je téměř identické. A také sportovní talent: osmnáctiletá multifunkční dvojčata to ostatním nandávají hlavně v chůzi a cyklistice, ale sedí jim i další vytrvalostní disciplíny. Anežka už zazářila i na top úrovni: v závodě MS v Moskvě si došla pro sedmé místo.



„Patálie se občas stávají na mistrovství Evropy, kde mají startovní čísla jenom s příjmením. Před dvěma lety mi ho vůbec nechtěli vydat, prý si pro něj jdu už podruhé,“ směje se Eliška. I ona patří v chůzi mezi evropskou juniorskou špičku, ale jak skromně říká, zatím se snaží dohnat svou úspěšnější sestru. „Ona závodí s časem, kdežto já předvádím stíhací závod za ní.“

Anežku proslavil chodecký závod na letošním mistrovství světa atletů v Moskvě, v němž se hubená vytáhlá dívka dlouho držela na špici a skončila sedmá ve vyrovnaném českém seniorském rekordu. „Sama jsem byla překvapená, jaký to mělo ohlas. Najednou jsem pronikla z juniorské kategorie do dospělého světa a šlo mi to. Byl to hodně silný zážitek,“ říká Anežka.

Upoutala na sebe nejen skvělým výkonem, ale také vytáhlou a až moc hubenou postavou. Po moskevském šampionátu si na toto téma vyslechla řadu otázek. „Ty fotky jsou fakt hustý. Ve vytrvalostním sportu se ale s váhou hodně pracuje. Těsně před vrcholem sezony se z tréninkové váhy úpravou stravy něco ubere. Člověk je lehčí, tělo je víc ve stresu a nucené podat lepší výsledek. Pak se to zase musí dohnat.“

Jedna disciplína by je ale snad ani nebavila. Například Anežka v přípravě jezdí na lyžích, přidává si plavání, dříve to zkoušela i v triatlonu. Ale jejich společným druhým trumfem je cyklistika. „I když závody jsou hodně náročné. Na začátku jsme nebyly zvyklé, že se po dopolední časovce pojede ještě odpolední závod s hromadným startem,“ dodává Eliška.

Dvojrozhovor se sestrami Drahotovými čtěte v Nedělním Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud