Květoslav Šimek
14. prosince 2013 • 21:20

Konec diskuzí, florbalová miss se během šampionátu VYHLÁSÍ!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi českými fanoušky to bylo stejně žhavé téma, jako samotné florbalové výsledky světového šampionátu v Brně a Ostravě. Patří florbalová miss k mistrovství světa? Nebo jde o příliš sexistickou akci, které nemá být se sportem spojována? Konečně je jasno. Miss český florbal se v neděli slavnostně vyhlásí v přímém přenosu České televize během zápasu o bronz mezi Českem a Švýcarskem. Duel začíná ve 12.30 hodin.



„Od začátku jsme to brali jako součást propagace domácího šampionátu, příjemnou akci pro fanoušky, která mezi nimi měla neuvěřitelný ohlas,“ říká šéf českého svazu Filip Šuman. „Byla to čistě naše akce, jen kolem toho vzniklo zbytečně mnoho diskuzí.“

Šéfům mezinárodní federace se nelíbilo, že by měla být anketa vyhlašována během mistrovství světa. Zejména ze Švédska zněly hlasy, že prý je anketa vulgární, sexistická a nemá nic společného se sportem. „Nevěděl jsem, že se to chystá, a jsem důrazně proti tomu,“ uvedl pro list Expressen švédský prezident IFF Tomas Eriksson.

Podobně smýšlely i švédské reprezentantky. „Měli by se soustředit spíše na sport,“ nechala se slyšet Therese Karlsson. „Je to směšné, vůbec nevím, co si o tom mám myslet,“ přitvrdila Emelie Lindström.

Sabina Schweinerová - FbC 98 Chomutov
Sabina Schweinerová - FbC 98 Chomutov

Organizátoři ovšem od začátku upozorňují, že v žádném případě nejde o srovnávání krásy účastnic mistrovství světa. I proto nemohli fanoušci v anketě posílat hlasy českým reprezentantkám. „Právě tohle jsme se snažili vysvětlit na schůzce s mezinárodní federací,“ říká Filip Šuman. „Byla to dlouhá debata, ale Miss český florbal v neděli během zápasu o bronz vyhlásíme.“

Vítězka ankety se tak hned o své první dojmy podělí s fanoušky a diváky v přímém přenosu České televize. Vyhlášena a dekorována bude během druhé přestávky zápasu Česko-Švýcarsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud