4. března 2015 • 17:45

Mladí mohou udělat díru do světa, říká squashista Jan Koukal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Koukal bude největším favoritem nadcházejícího mistrovství České republiky ve squashi. Patnáctinásobný český šampion se pro iSport.cz rozpovídal například o tom, jak se dostal k squashi či jak vidí vývoj svého sportu do budoucna.



"Ke squashi mě přivedl někdy v jedenácti táta, nejdříve jsem zkoušel plavání, atletiku, baseball, fotbal," popisuje své začátky Koukal.

Nejvíce si za svoji kariéru cení svých patnácti titulů mistra republika a finále ME v roce 2005, s tím se však smířit nehodlá. "Chci zkusit získat 20 titulů," má jasno česká squashová hvězda.

Nejlepší český squashista Koukal: Chybí mi jen trofej z Afriky
Video se připravuje ...

Jednoduché to však mít nebude a dobře to ví. "Konkurence na víkendovém šampionátu bude asi největší, co kdy byla. Prvních šest osm kluků je velmi vyrovnaných, hodně si mi přibližují, ještě jsem sice trošku před nimi, ale stahují mě," pokračuje.

O budoucnost českého squashe však starost nemá. "Generace, co teď dorůstá, hraje squash odmalička, ta předchozí, to byli často přeběhlíci z jiných sportů. Mladí mají možnost sbírat zkušenosti od zkušených, budou mít šanci udělat díru do světa," uzavírá Koukal.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud