5. května 2018 • 17:50

České týmy se na ME ve squashi neudržely mezi elitou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba české squashové týmy sestoupily na mistrovství Evropy v Polsku z osmičlenné elitní divize. Muži skončili ve Vratislavi osmí, ženy obsadily sedmé místo. V příštím roce tak budou hrát v druhé divizi. Tituly získali Francouzi a Angličanky.



"Mrzí nás to. Stáli jsme proti opravdu silným soupeřům, odehráli jsme maximum možného. Vyzdvihnul bych určitě několik skvělých individuálních výkonů," uvedl trenér ženského výběru Jan Roll v tiskové zprávě. "Cílem je co nejdříve se vrátit do elitní skupiny. Určitě na to máme," dodal.

České reprezentantky vyhrály z pěti zápasů jen nad Švýcarskem. Dvě vítězství si na šampionátu připsala týmová jednička Anna Sermeová, proti Němkám i Švýcarkám přitom musela odvrátit mečbol.

"Se svými výkony jsem spokojená, nechala jsem tam vše. Převládá však zklamání, že se nám elitní divize nepovedla udržet. Uniklo nám to o kousek, v kritických chvílích se nám to nepovedlo," řekla Sermeová.

Čeští squashisté na závěr šampionátu remizovali s Dánskem a skončili osmí. "Těžko se to hodnotí. Myslím, že jsme tam všichni nechali duši, ale prostě jsme v pár zápasech neproměnili šance a zároveň jsou všechny týmy silné. Rval jsem se s o dost silnějšími soupeři, nevyšlo to," řekl nejlepší český hráč Daniel Mekbib.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud