20. září 2021 • 14:35

Nevhodné záběry na zadek od křídy. Federace se omlouvá rakouské lezkyni

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní federace sportovního lezení (IFSC) se omluvila Rakušance Johanně Färberové za nevhodné záběry při sobotním přenosu ze semifinále boulderingu na mistrovství světa. Ve vysílání na YouTube byl k vidění detailní záběr zdola na zadek se stopami od křídy, kterou lezci používají pro vysoušení rukou a prstů. Je to už podruhé v této sezoně, co se tato Rakušanka dočkala omluvy za podobný incident.



Při přenosu okamžitě daný záběr kritizovali diváci na sociálních sítích a omluvil se i komentátor Matt Groom. Mezinárodní federace rychle následovala. „IFSC by se chtěla hluboce omluvit Johanně Färberové, rakouskému lezení, všem sportovcům a celé lezecké komunitě za záběry, které se vysílaly při semifinále boulderingu žen,“ uvedla v oficiálním prohlášení ještě v den závodu.

Za nevhodné záběry se federace Färberové omlouvala už v červnu při závodě Světového poháru v Innsbrucku. „Kolikrát musejí být tyhle věci provedeny špatně, než se naučíme, jak je dělat správně?“ poznamenal po posledním incidentu prezident IFSC Marco Solaris.

Kritizovanou pasáž federace ze záznamu přenosu na kanálu na YouTube smazala.

Federace se omlouvá rakouské lezkyni za nevhodné záběry
Federace se omlouvá rakouské lezkyni za nevhodné záběry

Vstoupit do diskuse
8
Články odjinud


Články odjinud