5. června 2009 • 13:55

In-line hokejisté chtějí z MS medaili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V německém Ingolstadtu o víkendu začne mistrovství světa v in-line hokeji, hrané pod hlavičkou mezinárodní hokejové federace IIHF. V elitní skupině nebude chybět ani česká reprezentace, kterou stejně jako před rokem povede kouč Petr Hemský.



Hlavní hvězdou týmu je útočník Petr Tenkrát, účastník hokejového světového šampionátu 2007 v Rusku.

Zkušenosti z "klasického" hokeje však mají i další nominovaní hráči, kteří se do Německa přesunou v sobotu po dnešním srazu a úvodním tréninku v Brně. Cílem českého týmu je stejně jako v předešlých letech postoupit do semifinále a bojovat o medaile.

To se však reprezentantům podařilo naposledy v roce 2001, kdy získali bronz. Od té doby jsou jejich maximem čtvrtá místa z let 2003 a 2005. Před rokem v Bratislavě skončilo Česko páté.

"Chceme vyhrát čtvrtfinálový zápas, pak už se může stát vše. Momentálně se ale soustředíme právě na čtvrtek," řekl manažer týmu Tomáš Kazlepka ČTK.
Český tým se v základní skupině A utká od neděle postoupně s USA, úřadujícími světovými šampiony ze Švédska a na závěr s Kanadou. "Základní skupina je hodně těžká a složitá. Při systému turnaje však na výsledcích v ní tolik nezáleží, rozhodující je play off, do kterého postoupí všechny celky," podotkl Kazlepka.

Česká skupina je navíc podle všeho papírově silnější než "béčko", ve kterém se představí Slovensko, Slovinsko, Finsko a domácí Německo. "Nikde taky není napsáno, že skupinu vyhraje nejlepší tým. V minulých letech se to povedlo Slovinsku, které poté ve čtvrtfinále prohrálo," uvedl manažer týmu, který věří v sílu svého mužstva. "V nominaci jsou hráči, kteří se in-linu věnují většinou celý rok," řekl Kazlepka.

Nominace:
Brankáři:
Pavel Pavlíček (Střída Sport Pardubice), Ondřej Jirkův (Mission Roller Brno),
obránci: Tomáš Demel, Pavel Strýček (oba Brno), Michal Petrák (Čerti Kladno), Pavel Beránek (Pardubice),
útočníci: Jiří Polanský, Luděk Brož (oba Brno), Patrik Šebek, Martin Vozdecký (oba Reflex Zlín), Jan Besser, Ladislav Vlček (oba Berounští Medvědi), Petr Tenkrát (Kladno), Jan Kubišta (Pardubice).

Program zápasů českého týmu:
Neděle 7. června: 14:00 ČR - USA,
pondělí 8. června: 18:00 ČR - Švédsko,
úterý 9. června: 14:00 ČR - Kanada
čtvrtek 11. června: čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud